Silviu Mares 9 ianuarie 2014
Fudulaiche nu mai este dorit in primarie
Fudulaiche nu mai este dorit in primarie
Fudulaiche nu mai este dorit in Primarie

Dupa scandalul Dorobanti, declansat pentru ca municipalitatea a ”ratat” termenul de depunere a recursului la Inalta Curte de Casatie si Justitie p?ierzand milioane de euro reprezentand corecta de 25% a bugetului proiectului, primarul i-a sfatuit atat pe Mircea Fudulaiche cat si pe Angelica Bratu sa faca “un pas inapoi”. Daca initial, fostul secretar general al municipiului a fost in concediu de odhina, acum este suspendat. Acum, primarul spune ca ”o revenire a lui in functie nu ar fi oportuna”.

Municipalitatea a pierdut procesul la Inalta Curte de Casatie si Justitie legat de corectia de 25% la bugetul proiectului Dorobanti, pentru ca a ratat termenul de depunere a recursului. Motivul invocat de autoritati este unul demn de filmele SF, si anume, un incendiu in biroul secretarului Fudulaiche. Atunci s-a spus ca focul ar fi izbucnit de la o tigara aprinsa uitata de Fudulaiche pe biroul unde se aflau, printre altele, adresa de la ICCJ cu privire la data recursului, cat si buletinele de vot pentru alegerile locale.

Astfel, procesul care trebuia sa stabileasca cine anume va suporta corectia de 20 milioane lei s-a incheiat prin neprezentarea juristilor din Primaria Braila.
Consecintele suportate de jurista si de secretar nu au fost unele deloc usturatoare . Angelicai Bratu i s-a oprit timp de trei luni 5% din salariu, adica 120 lei, in timp ce secretarului Fudulaiche i s-a aplicat o retinere de 20%,  respectiv 750 lei lunar.

Vinovatii de serviciu pentru pierderea a 20 milioane lei au platit cumulat doar 2610 lei, prea putin fata de cat vor trebui sa plateasca brailenii.
Intrebat astazi despre o posibila revenire in functie a lui Mircea Fudulaiche, raspunsul primarului a fost urmatorul: „El este momentan suspendat si din discutiile pe care le-am mai purtat cu dumnealui nici nu isi doreste extrem de mult o revenire si nici nu cred ca ar fi oportuna”

Anamaria Corneanu

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.