Sport

Filmul unui meci cu rezultat așteptat, Dacia Unirea Brăila – Dinamo București 1-3 (1-2)

Filmul unui meci cu rezultat așteptat, Dacia Unirea Brăila – Dinamo București 1-3 (1-2)

Dacia Unirea Brăila nu a reușit să țină ritmul cu o echipă a lui Dinamo care nu se află nici ea într-o perioadă foarte fastă. Cu două goluri primite în primele 8 minute, echipa lui Florentin Petre părea victimă sigură a unui scor de tenis, asemănător cu primul set al Simonei Halep la turneul de Wuhan în fața Cibulkovei. Confruntarea dintre Dacia Unirea Brăila și Dinamo București a avut de toate, goluri, ratări monumentale, printre care și un penalty, cartonașe galbene și două eliminări, dar și un moment în care o parte a galeriei de la Galați a avut ceva de împărțit cu unii spectatori veniți de la Brăila.

Brăila a avut primul corner al meciului în primul minut, dar centrarea lui Ciucureanu a fost respinsă cu capul de un fundaș dinamovist. În minutul 3 Nistor a șutat de la peste 25 de metri, dar Avram nu a avut probleme în a reține mingea.

În minutul 6 Dinamo a obținut o lovitură de la colț, de pe partea stângă a atacului lor. Dan Nistor a centrat perfect și Ricardo Grigore a reluat cu capul din 7 metri, nemarcat, la colțul lung, 0-1!

În minutul 8 dinamoviștii au pornit un contraatac pe partea stângă. Salomao i-a pasat în adâncime lui Dan Nistor și acesta a făcut o cursă de personală de 20 de metri, a intrat în careu și a șutat la colțul lung, de la 10 metri lateral, 0-2.

La adăpostul avantajului de două goluri obținut în doar 8 minute, echipa lui Claudiu Niculescu a slăbit ritmul și le-a lăsat brăilenilor posibilitatea să iasă la joc. În minutul 10 Liviu Gheorghe a încercat să-l surprindă pe Muțiu cu un șut de la 25 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 13 Lu a șutat de la 20 de metri, dar mingea s-a lovit de un fundaș dinamovist, iar un minut mai târziu Bebey a primit o pasă la marginea careului, a intrat în suprafața de pedeapsă, dar a fost deposedat de D. Ciubotariu, care a trimis în corner. În minutul 19 Niță a pasat în adâncime pentru Bebey, dar atacantul brăilenilor a fost prea lent și Muțiu a avut timp să iasă și să degajeze în aut.

În minutul 19, o bâlbâială în careul dinamovist, M. Popescu încearcă să degajeze, dar mingea ajunge la Niță. Acesta a centrat în centrul careului, mingea sare din piciorul lui Hanca și Muțiu, ieșit să boxeze, a sărit peste Bebey, iar arbitrul Florin Andrei a dictat penalty pentru Brăila. Mihai Maxin a executat în stânga, portarul Muțiu a ghicit colțul și a respins, dar Maxin a urmărit mingea și a trimis din 3 metri în poartă, 1-2 din minutul 21.

După ce Brăila a redus din handicap, Dinamo a început să iasă mai mult la atac și în minutul 26 Subotici a pasat în dreapta la Sorescu, dar acesta a fost deposedat de Voicu, și mingea a ieșit în corner. Peste 3 minute aceeași doi jucători au combinat, dar de data aceasta Sorescu a șutat de la 14 metri lateral stânga, peste poartă. În minutul 32, după o acțiune personală, Vitan a pătruns spre poarta dinamoviștilor, dar șutul său de la 20 de metri a fost reținut de Muțiu.

Ratarea anului în fotbalul românesc a avut loc în minutul 41 al partidei de pe stadionul Oțelul din Galați. Hancaa trimis o pasă înapoi la Dan Nistor, care a driblat ca la antrenament și a pătruns pe partea stângă până la 4 metri, iar de acolo a trimis pe lângă portar spre gol. Subotic, singur la un metri, vrea să împingă mingea în plasă, însă trimite în transversală şi balonul revine în teren. Dacă Subotic lăsa mingea aceasta intra în poartă. Două minute mai târziu Hanca a șutat de la 18 metri, peste poarta lui Avram, iar în minutul 44, după un corner de pe stânga bătut de Nistor, M. Popescu a reluat cu capul în transversală. Mingea a revenit în teren și Ciubotariu din 3 metri a trimis în brațele lui Avram, iar rezultatul primei reprize a rămas 1-2.

În primul minut al părții a doua a meciului, Vitan a intrat în careu, dar pasa sa pentru Bebey a fost prea în față și atacantul brăilenilor nu a ajuns, mingea ieșind în aut de poartă. În minutul 49 Bebey trece de Ciobotariu, la o minge trimisă lung în faţă de portarul Avram, la bătaie, preia în careu şi Mihai Popescu respinge puţin peste propria poartă, fiind aproape de autogol.

În minutul 52 Nistor a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri, direct pe poartă, în colțul din dreapta lui Avram, dar portarul Brăilei a respins în corner. În minutul 55 Sorescu a trecut ușor de Merville, i-a pasat în centru lui Subotici, dar acesta a șutat de la 12 metri în portarul Avram.

În minutul 56 Subotici a pătruns în careu pe stânga, trimite înapoi pentru Nistor, care a trimis mai departe în dreapta la Salomao, iar acesta a şutat din prima, dintr-o poziţie excelentă de la 8 metri, peste transversală. Două minute Subotici a șutat de la 18 metri peste poartă, iar în minutuk 60 atacantul dinamovist, campion al ratărilor, a pasat lui Hanca care a tras din 10 metri lateral dreapta, dar Avram a avut o nouă intervenție salvatoare.

În minutul 67 pe un contraatac, Daniel Popa a  pătrunde în careu, dar e blocat din nou salvator de Avram, care a agăţat cu piciorul.

În minutul 68, dinamoviștii au pornit un nou atac din propriul tere, iar Lu Yeufeng l-a faultat din spate, la centru terenului, pe Dan Nistor și arbitrul i-a acordat al doilea galben, fiind eliminat. Un minut mai târziu dinamoviștii au avut prima ocazie de a majora scorul în superioritate numerică. Sorescu a șutat din colțul careului, Avram a respins în lateral și Popa a reluat din câțiva metri pe lângă poartă.

În minutul 71, la un atac rapid al dinamoviștilor, Sorescu i-a pasat în centru lui Popa, acesta a prelungit în dreapta până la Dan Nistor, aflat la limita offsaidului, nemarcat. Căpitanul lui Dinamo a intrat în careu, l-a driblat pe Avram și a șutat de la 10 metri în poarta goală, 1-3!

În minutul 75 Cooper a trecut de Moroianu și a intrat în careu, șutul său a fost blocat de Avram, apoi Moroianu a degajat din fața porții. În minutul 79 Ricardo Grigore a șutat de la 22 de metri pe lângă poartă. În minutul 87 Sorescu i-a pasat lui Popa, care a șutat de ma marginea careului, poziție centrală, puțin pe lângă poartă.

În minutul 88 Dinamo a rămas și ea în 10 oameni. În minutul 88 Cooper a primit o pasă în adâncime, a pătruns în careu și l-a driblat pe Niță, apoi a trimis în stânga la Sorescu care a marcat în poarta goală. Arbitrul asistent Ovidiu Arusoaiei a semnalizat eronat offsaid la Cooper, iar Sorescu a văzut cartonașul galben, al doilea, și a fost eliminat pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului.

Dinamo București s-a calificat în optimile Cupei României, după un meci cu multe greșeli din toate părțile. Jucătorii de la Dacia Unirea Brăila și-au treut și ei în palmares un meci contra lui Dinamo, deși mulți dintre ei a fost depășiți total de miza jocului, dar și de numele adversarului.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram – Gab. Niţă, Merville (Moroianu min. 67), B. Hamza, Manu – Lu Yuefeng, Liv. Gheorghe (Pleşa min. 63) – M. Maxin, R. Vitan, C. Ciucureanu – B. Bebey (Sil. Crăciun min. 79). Antrenor: Florentin Petre.

Dinamo București: V. Muţiu – Delorge, D. Ciobotariu, Mih. Popescu, Vl. Olteanu – Hanca, R. Grigore – Sorescu, D. Nistor (I. Şerban min. 75), Salomao (Cooper min. 62) – Subotic (D. Popa min. 62). Antrenor: Claudiu Niculescu

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •