Stiri

Exista patru tipuri de oua care pot fi incondeiate pentru masa de Paste

Exista patru tipuri de oua care pot fi incondeiate pentru masa de Paste
Exista patru tipuri de oua care pot fi incondeiate pentru masa de Paste
Exista patru tipuri de oua care pot fi incondeiate pentru masa de Paste

 Nu doar ouale de gaina pot fi incondeiate pentru masa de Paste. De toate culorile sau doar rosii, oauale sunt nelipsite din meniul pascal. Iata mai jos cateva categorii de oua, care va ajute la diversificare:

1. Ouale de rata – sunt gustoase, dar ceva mai grase decat cele clasice de gaina. Se consuma fierte sau facute jumari. Cantaresc in jur de 85 – 95 de grame si sunt albe.

2. Ouale de prepelita – mici si patate, au coaja mai subtire decat celelalte si se fierb mai repede. Au o consistenta mai delicata, cremoasa, contin mai putine grasimi (deci sunt absolut inofensive pentru persoanele care au probleme cu colesterolul) si se preteaza la a fi consumate fierte sau sub forma de tartine. Cantaresc circa 15 – 20 de grame.

3. Ouale de gaina – sau ouale clasice, pe care le gasim in mod obisnuit la supermarket. De obicei sunt cele bej si cantaresc 50 – 70 de grame.

4. Ouale de gainusa – sunt asemanatoare cu cele de gaina din punct de vedere calitativ, insa au dimensiuni mai mici si sunt albe. Sunt perfecte pentru copii. Cantaresc circa 30 – 40 de grame.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.