Sport

Egal in deplasarea de pe terenul ultimei clasate

Egal in deplasarea de pe terenul ultimei clasate

Sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul comunal din Balotești, Dacia Unirea Brăila a obținut al treilea egal în acest sezon al Ligii a 2-a, al doilea în deplasare. Echipa pregătită de Florentin Petre a terminat la nedecis, scor 2-2 (1-2) meciul cu CS Balotești, echipă aflată pe ultimul loc. La meci au fost prezenți un grup de suporteri ai echipei brăilene, care și-au susținut echipa și în această etapă.

Prima ocazie de a deschide scorul a aparținut brăilenilor, în minutul 3. Ciucureanu a șutat plasat, însă pe lângă poartă. Ce n-au putut face brăilenii, au făcut gazdele. În minutul 9, la un corner de pe partea dreaptă, Bogdan Marciuc a atacat la bara a doua şi a împins mingea în poartă, 1-0 pentru Balotești.

Jucătorii antrenați de Florentin Petre au pus stăpânire pe joc, dominând și arătând determinare. Jocul bun a fost răsplătit cu două goluri  pe finalul primei reprize.

Golul egalizator a venit în minutul 42, după o lovitură liberă de pe partea stângă. Liviu Gheorghe a centrat peste aproape toată apărarea adversă, la colțul lung, de unde Lu Yuefeng, beneficiind de o deviere, a înscris în poarta lui Fulga, 1-1. Acesta este a doua reușită pentru jucătorul chinez venit în această vară la Dacia Unirea.

În minutul 45, Liviu Gheorghe a pivotat cu un adversar în spate și a șutat senzațional de la 25 metri direct în vinclu, fără ca portarul Fulga să apuce să schiţeze vreun gest, iar Brăila a intrat în avantaj la pauză.

Repriza a doua a început în aceeași notă de dominare a echipei brăilene, determinarea pozitivă fiind elementul care a ieșit în evidență.

Andrei Pleșa a șutat senzațional de la peste metri direct în vinclul barelor. Apoi, Raul Vitan a pătruns în careu din partea dreaptă și a pasat către Liviu Gheorghe, dar acesta nu a reușit să împingă mingea în poarta goală de la 3 metri.

Și cum ratările se răzbună, în minutul 77, la un contraatac al gazdelor, Raul Avram l-a faultat în careu pe Alexandru Stoica și arbitrul a dictat penalty pentru Balotești. Vasile Mihai a executat precis lovitura de la 11 metri acordată și a restabilit egalitatea în minutul 78. Dacia Unirea Brăila a ratat astfel șansa de a pleca de la Balotești cu toate punctele și să părăsească zona retrogradării.

CS Baloteşti: Fulga – C-tin Dedu, Marciuc, Flămânzeanu, N. Filip, M. Ghiţă, C. Predescu, M. Neagu, Gojnea, F. Paraschiv (min. 47 Al. Stoica), Vas. Mihai. Antrenor: Emil Ursu

Dacia Unirea Brăila: R. Avram – Maxin, B. Hamza, Merville, Manu – Pleşa (min. 70 M. Calu), Lu Yuefeng – Liv. Gheorghe, Ciucureanu (min. 62 Hâmpea), Vitan – Bebey (min. 80  Le Metayer). Antrenor: Florentin Petre.

Dacia Unirea Brăila a rămas tot pe locul 18, cu 3 puncte și golaveraj 5-16, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •