Sport

Echipa Scolii din Ramnicelu, medalie de argint la Gimnaziada de fotbal fete

Echipa Scolii din Ramnicelu, medalie de argint la Gimnaziada de fotbal fete

In perioada 14-17 mai 2018, la Complexul Olimpic de la Izvorani, s-a desfasurat Faza Nationala a Olimpiadei Gimnaziilor la Fotbal fete. Braila a fost reprezentata de Scoala Gimnaziala Rîmnicelu, care a castigat etapa zonala de Focsani, desfasurata in perioada 26-29 aprilie, dupa ce a invins reprezentantele tuturor judetelor participante (Vrancea, Galati, Constanta, Tulcea si Buzau).

La Faza Nationala au participat castigatoarele fazelor zonale si anume reprezentantele judetelor: Botosani, Dambovita, Valcea, Arad, Mures, Cluj, Bucuresti si bineinteles Braila. S-au format doua grupe a cate 4 iar echipa Scolii gimnaziale din Ramnicelu in urma tragerii la sorti a facut parte din grupa B alaturi de Cluj, Botosani si Mures.

In primul meci al competitiei Scoala Gimnaziala Ramnicelu a intalnit campioana en-titre, echipa de la Scoala ”Iuliu Hatieganu” din Cluj, in fata carora a pierdut cu 0-3.

In jocul urmator, cu Liceul Tehnologic ”Al. Vlahuta” din Botosani, fetele de la Ramnicelu au intrat foarte motivate si au castigat cu 1-0 printr-un gol marcat de capitanul echipei, Marcosan Alexandra. Echipa braileana a castigat apoi in fata Scolii ”Illyes Lajos” din Mures cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate de Olteanu Alexia.

Astfel de pe locul II din grupa B, echipa de la Scoala Rîmnicelu a intalnit in prima semifinala, castigatoarea grupei A, echipa de la Scoala Gimnaziala ”I. Ghe. Duca” Valcea.

A fost un meci foarte animat in care echipa braileana dupa ce a ratat si o lovitura de pedeapsa s-a vazut condusa cu 1-0,. Fetele din Ramnielu au reusit sa egaleze prin Iosif Isabela pana la finalul partidei si au dus meciul catre loviturile de departajare. Portarul Branza Georgiana a reusit sa apere doua lovituri si sa asigure astfel participarea Brailei in finala mare a Gimnaziadei de fotbal fete.

In cealalta semifinala Clujul a astigat lejer in fata Bucurestiului cu scorul de 5-1 si astfel au fost stabilite cele doua finale: finala mica Valcea-Bucuresti si finala mare Cluj-Braila.

Finala mica a fost castigata de Bucuresti iar in finala nationala a Gimnaziadei, Braila a intalnit a doua oara Clujul, o echipa ce a avut in componenta 5 jucatoare din lotul national de fotbal feminin U15.

Cu toate acestea echipa din Ramnicelu a jucat foarte bine si a primit gol abia dupa o lovitura de pedeapsa. Aceastea n-au putut intoarce scorul, ba chiar au mai incasat un gol, finala fiind castigata astfel cu 2-0 de echipa din Cluj, fetele din Ramnicelu obtinand astfel titlul de vicecampioane nationale.

FRF a acordat trofee pentru „Cel mai bun portar” – Georgianei Branza de la Scoala gimnaziala „Ramnicelu” din Braila,  „Cel mai tehnic jucator” – Roxanei Mirea  si „Cel mai bun jucator al Finalei” – lui Kincso Szekely, ambele de la Scoala gimnaziala  “Iulia Hatiengu” din Cluj Napoca.

Premierile au fost realizate de George Boroi, secretarul general al COSR, reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal – Miodrag Belodedici, Mihnea Marsilian Totan, Team Manager lot senioare in cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, Director Dezvoltare Fotbalistica FRF si inspectori scolari, reprezentanti ai MEN.

Lotul echipei Scolii gimnaziale Ramnicelu a fost alcatuit din urmatoarele eleve: Branza Georgiana, Marcosanu Alexandra, Olteanu Alexia, Iosif Isabela, Stefan Adelina, Codreanu Ana, Atodosiei Georgiana, Pana Raluca, Mancas Daria, Tobosaru Andreea. Profesori: Mocanu Dragos Ionut si Marchidanu Marius Cristian. Delegat: Olteanu Iulian.

[quote]Este o mandrie pentru comuna Ramnicelu și pentru Braila faptul ca noi am ajuns la acest turneu final și cu atat mai mult ca am ajuns pana in ultimul act al competiției, fiind învinși doar de jucatoarele de la Cluj, cu 5 jucatoare din lotul U15 al Romaniei. Cred ca fetele nici in acest moment nu realizeaza ce performanta au obtinut, devenind vicecampioane naționale[/quote], a declarat profesorul Marchidanu Marius.

La randul sau, directorul Scolii gimnaziale din Ramnicelu, profesor Mocanu Dragos a spus ca este o performanta uriasa pentru Scoala din Rîmnicelu clasarea pe locul II la o Faza Nationala a unei Olimpiade Scolare, lucru care nu s-a mai intamplat niciodata pana acum la nici o disciplina.

[quote]Tinand cont de faptul ca mai toate celelalte echipe au avut in componenta jucatoare legitimate la cluburi de fotbal, titlul de vicecampioni nationali este un rezultat nemaipomenit, un rezultat cu care ne mandrim, reusind sa facem astfel cunoscuta comunitatea din Rîmnicelu-Braila pe plan national. Vreau sa felicit fetele, care s-au comportat exemplar la aceasta competitie, totodata sa multumesc parintilor pentru increderea acordata, colegului meu de catedra pentru munca depusa in echipa si nu in ultimul rand colegilor mei din scoala pentru intelegere[/quote]a spus Mocanu dragos, directorul scolii din Ramnicelu. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •