Social Sport

Dacia Unirea ridiculizată pe propriul teren de U Cluj

Dacia Unirea ridiculizată pe propriul teren de U Cluj

Universitatea Cluj a defilat la Brăila, într-un meci în care jucătorii de la Dacia Unirea au fost ca niște jaloane. Echipa lui Bogdan Lobonț, trecut ca antrenor secund pe foaia de joc, a câştigat cu 8-0 (4-0), dar dacă scorul ar fi fost mai mare nu era o surpriză raportat la ceea ce s-a jucat astăzi pe Municipalul brăilean. Echipa lui Florentin Petre se îndreaptă cu paşi siguri către Liga a 3-a și e greu de crezut că va mai putea evita și ultimul loc în Liga a 2-a.

Terenul de pe stadionul Municipal din Brăila arată în continuare ca unul de Liga a 5-a, cu multe porțiuni de pământ în loc de iarbă, dar și cu multe denivelări care le-au dat bătăi de cap jucătorilor ambelor echipe.

Oaspeții au început meciul în ofensivă și în minutul 2 au ratat prima ocazie. Moroianu a ratat respingerea în faţa careului, Gavra a interceptat şi a deviat cu capul pentru Norbert Janos, iar acesta a pătruns în careu şi a tras din 14 metri însă Moldoveanu a respins.

În minutul 4 Goga şutează de la 20 de metri, în ciuda faptului că mingea i-a sărit dintr-un dâmb, balonul loveşte un adversar în cap şi se duce peste poartă, în corner. Goga a executat lovitura de la colț de pe dreapta și a centrat în careu, iar Andrei Cordoş a scăpat din marcajul lui Prunescu şi a reluat cu capul de la 8 metri central în dreapta lui Moldoveanu, rămas fără reacţie pe mijlocul porţii, 0-1.

În minutul 13 clujenii și-au majorat avantajul. Gavra îi trimite lui Haţiegan, acesta îi pasează lui Dorin Goga, care preia, pătrunde în dribling în careu, trece de jucătorii brăileni în viteză, rămâne singur cu portarul în stânga, îl fentează și pe acesta și trimite de pe linia de 6 metri în poartă, cu toată opoziția lui Van der Driest care era pe linia porții, 0-2.

În minutul 19 Jallow pătrunde în careu pe stânga, trece de Cordoş şi Coman, îl atinge uşor pe acesta din urmă, care cade pe jos și acuză o lovitură în față. În minutul 21 Norbert Janos a executat o lovitură liberă din preajma careului de 16 metri, lateral dreapta, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

În minutul 25 Haţiegan pasează din stânga careului, mingea e deviată şi ajunge la Janos, care preia la 10 metri lateral dreapta, trage printre picioarele lui Van den Driest la colţul lung, dar Moldoveanu a deviat şi mingea a trecut puţin pe lângă bară. În minutul 33 Janos centrează din stânga, Gavra preia pe linia de 6 metri, în dreapta, însă nu trage din prima, ci preferă să îl dribleze pe Prunescu, apoi pe Moldoveanu, iar Van den Driest a degajat din 4 metri.

În minutul 39 clujenii marchează pentru 0-3. Haţiegan pasează pe culoar pentru pătrunderea din stânga a lui Janos, care intră în careu, vrea să-l dribleze pe portar și îl vede în stânga sa pe Dorin Goga, care şutează pe jos, din centrul careului, în stânga lui Moldoveanu.

În minutul 40 clujenii recuperează o minge în propria jumătate de teren și pornesc un contraatac 3 contra doi. Janos îi pasează pe culoar lui Dorin Goga care pătrunde în careu pe stânga şi finalizează din 10 metri cu un şut pe lângă Moldoveanu, la colţul lung, 0-4.

La pauză s-a intrat la scorul de 0-4, cu echipa brăileană fără nici un șut la poartă.

În partea secundă meciul a avut cam aceeași desfășurare, cu echipa lui Florentin Petre fără nici o viziune și cu oaspeții producând panică la fiecare acțiune ofensivă.

În minutul 46 Janos întoarce o minge pentru Goga, care şutează din prima de la 14 metri, pe jos, Moldoveanu reţine în doi timpi.

În minutul 51 brăilenii au beneficiat de primul corner. Sahru a executat, dar fundașii clujeni au respins. Două minute mai târziu brăilenii au avut și primul șut pe poartă. Niţă pătrunde în careu pe dreapta şi trage din unghi la poartă, iar Dur-Bozoancă prinde fără probleme la colțul scurt.

În minutul 57 clujenii au pornit un contraatac după o pasă a lui Haţiegan. Gavra deviază pentru Goga, care pătrunde în careu pe stânga, centrează în careu, Van der Driest deviază până la Norbert Janos, care preia şi trage puternic din 11 metri la prima bară, învingându-l pe Moldoveanu. 0-5.

În minutul 64 oaspeții au marcat a șasea oară. Janos primeşte de la Giurgiu, pătrunde în careu paralel cu linia de fund, trece de doi adversari centrează în faţa porţii pentru Cristian Gavra, care pune latul din 5 metri şi înscrie lângă bara din stânga.

Măcelul a continuat și în minutul 70 clujenii au marcat pentru 0-7. Goga pasează pentru Gavra, acesta pătrunde în careu pe stânga, întoarce înapoi la Dorin Goga, care traversează careul spre dreapta şi trage pe jos de la 12 metri, iar Iulian Moldoveanu scapă mingea printre picioare. Calvarul a continuat și în minutul 76 clujenii au marcat din nou. Contraatac pe dreapta, Pîrvulescu trece de Prunescu, intră în careu și îi centrează în faţa porţii lui Cristian Gavra, care e liber la 7 metri central, trage din prima cu latul, Moldoveanu respinge cu un braţ în față, însă Gavra e acolo şi trimite din 2 metri lateral stânga, cu exteriorul piciorului drept, la colţul lung.

În minutul 79 putea fi 0-9. Pîrvulescu pătrunde în careu pe dreapta, trage pe poartă, iar Moldoveanu salvează de această dată cu piciorul. Trei minute mai târziu, la o acțiune prelungită de atac a clujenilor în careul advers, Moldoveanu a respins cu piciorul din faţa lui Pîrvulescu. Mingea ajunge apoi la Giurgiu care-i pasează în dreapta lui Janos, acesta centrează și Haţiegan vrea să reia din foarfecă din faţa careului mic, însă ratează execuţia şi mingea iese în aut de poartă, în dreapta.

Clujenii au renunțat să mai atace pentru a nu duce comedia la extrem și le-au dat posibilitatea brăilenilor să se apropie de careu. În minutul 84 Van den Driest putea înscrie dacă un dâmb de pământ din faţa porţii lui Dur-Bozoancă nu i-ar fi deviat mingea puţin pe lângă bară. În minutul 89 Pîrvulescu pasează pentru Gavra, acesta scapă singur cu Moldoveanu, însă preferă să paseze în stânga la Pîrvulescu, care trimite spre poarta goală, însă Prunescu se repliază excelent şi respinge de la un metru de poartă. În minutul 90 Jallow a tras şi el din faţa careului, însă fără probleme pentru goalkeeperul oaspeților.

Gabriel Giurgiu putea marca în minutul 90+3, însă Moldoveanu a scos de lângă bară.

S-a terminat 8-0, rezultat care îi ține pe brăileni pe ultimul loc, cu 19 puncte după 31 de etape, la patru puncte de ocupanta penultimei poziții în clasamentul Ligii a 2-a.

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Muşea, Prunescu, Moroianu (min. 46 D. Mihalcea), Van den Driest – Gab. Niţă, Pleşa, Izmană, Ciucureanu (min. 46 Al. Sahru) – Konyeha (min. 64 Val. Robu), Jallow Momodou. Antrenor: Florentin Petre

”U” Cluj:Dur-Bozoancă – Al. Coman (min. 67 Telcean), Andr. Cordoş (min. 63 I. Ursu), L. Sepsi, Taub – Gab. Giurgiu, Greu – Haţiegan, Goga ( min, 71 Nic. Pîrvulescu), N. Janos – Gavra. Antrenor: Răzvan Lobonț.

În etapa următoare echipa lui Florentin Petre va juca în deplasare la Aerostar Bacău, echipă aflată pe locul 17 cu 29 de puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •