Sport

Dacia Unirea primește astăzi replica celor de la Daco-Getica

Dacia Unirea primește astăzi replica celor de la Daco-Getica

Liga a 2-a a ajuns la etapa a XVII-a și Dacia Unirea Brăila încă nu a obținut nici o victorie. O șansă o au astăzi jucătorii pregătiți de Florentin Petre, când întâlnesc pe teren propriu pe Daco-Getica București. Meciul este programat pe stadionul Municipal din Brăila, de la ora 11.00.

Susținătorii Daciei Unirea Brăila au postat un mesaj emoţionant pe pagina sa de facebook, înaintea partidei de sâmbătă cu Daco-Getica Bucureşti, fosta Juventus, în care-i îndeamnă pe brăileni să vină la stadion pentru a fi alături de singura echipă de fotbal din municipiul Brăila din primele trei eșaloane ale fotbalului românesc.

“Lupta continuă – Vă aşteptăm la meci! Pentru Brăila! Pentru sportul brăilean!” este mesajul adresat tuturor brăilenilor care iubesc fotbalul și sportul în general, într-o perioadă când întreaga mișcare sportivă din Brăila se află într-o perioadă critică, toate echipele sportive brăilene de seniori aflându-se în acest moment pe ultimul loc în clasamentele competițiilor în care sunt angrenate.

Fotbaliștii de la Dacia Unirea Brăila pot obține astăzi prima victorie stagională, în fața unei echipe care deși se află pe locul 11, cu 21 de puncte, n-a mai câștigat în ultimele 4 deplasări, având însă remize la echipele din Pitești și Cluj, acolo unde nu se câștigă foarte ușor puncte.

În această săptămână a revenit la antrenamente, după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon aproape două luni, şi Liviu Gheorghe, însă este puțin probabil ca Florentin Petre să apeleze la serviciile lui pentru acest joc.

Partida va fi arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Georgescu Cristian din Bucureşti, ajutat de arbitrii asistenți Bălan Gheorghiță din Piteşti și Zamfir Doru din Slatina.

Georgescu a arbitrat echipa brăileană prima dată în sezonul 2008-2009, în Liga a 3-a, într-un meci pierdut la Călărași cu 0-3. Cu Georgescu la centru, brăilenii au o victorie, trei egaluri și două înfrângeri.

Înaintea etapei a 17-a, Dacia Unirea, cu doar 5 puncte, se află pe ultimul loc în clasamentul Ligii a 2-a, iar Daco Getica București ocupă locul 11, cu 21 de puncte și golaveraj 26-25.

Ultima victorie a brăilenilor în fața celor de la Daco-Getica datează din 2011, când bucureștenii se numeau Juventus, iar echipa brăileană a câștigat cu 1-0 prin golul marcat de Cosmin Necoară în minutul 90.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •