Sport

Dacia Unirea invinsa la limita de FC Arges, dupa un joc modest al ambelor echipe

Dacia Unirea invinsa la limita de FC Arges, dupa un joc modest al ambelor echipe

Dacia Unirea Brăila n-a putut să obțină la Pitești ce obținuse Foresta Suceava la mijlocul săptămânii. Cu o singură ocazie de gol în tot meciul tinerii jucători antrenați de Alin Pânzaru au sperat măcar într-o remiză albă, dar au primit gol în minutul 82 și au început și luna aprlie fără punct câștigat în deplasare, ultimul punct pe teren străin fiind obținut în 27 noiembrie la Tg. Jiu, iar ultima victorie în Liga a 2-a datează de la sfârșitul lunii septembrie.

În primul minut Şerban a încercat poarta brăilenilor cu un șut afara careului, dar mingea a trecut pe lângă bara din dreapta lui Botaş. În minutul 6 Brăila a avut prima mare ocaie de gol. Niţă a scapat singur în dreapta careului după o pasă filtrantă trimisă din centru, Popescu a ieșit în întâmpinare şi a reuşit să îl blocheze cu piciorul la 10 metri. În minutul 9 Al. Pop a încercat și el un șut de la distanță, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 13 Dacia Unirea a inițiat un contraatac, dar Dushkaj a pasat prea lung pentru Al. Pop, care nu a putut ajunge la minge. Gazdele au preluat inițiativa și au avut o posesie bună, în timp ce brăilenii s-au rezumat la a face un presing avansat. În minutul 18 Năstăsie centrează bine dintr-o lovitură liberă din stânga careului, mingea se ducea spre vinclul colţului lung, dar Botaş a respins în corner cu vârful degetelor.

În minutul 27 brăilenii ajung în preajma careului advers, dar Dushkaj trimite din marginea careului, poziție centrală, direct în braţele lui Popescu. În minutul 31 Năstăsie avansează în stânga, îl fentează în centru pe Ţăranu și a șutat din marginea careului, însă în blocajul adversarului. Mingea a ajuns în partea dreaptă la Nilă, care a pierdut-o în duel cu Nicola.

În minutul 37 R. Costin a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, dar a șutat direct în brațele lui Botaș. În minutul 41 Ciucureanu a executat o lovitură liberă de la 35 de metri lateral, pe colțul lung, dar Anghelina a scăpat balonul în afara terenului.

După o primă repriză dominată steril de gazde, cu destul de puţine ocazii de gol, în a doua parte meciul s-a jucat tot cam pe aceleaşi coordonate. Cu FC Argeş atacând haotic, la întâmplare, cu mingi plimbate de-a latul terenului, când aruncate la „bătaie” în careul oaspeţilor. Brăila n-a mai ameninţat deloc poarta gazdelor în a doua parte a meciului, jucătorii lui Pânzaru arătând că s-ar fi mulţumit cu o remiză pe stadionul Nicolae Dobrin, de care au fost la vreo 10 minute distanţă de-a o şi obţine.

În minutul 51 Oancea luftează la 6 metri de poarta lui Botaș, mingea a ajuns la Năstăsie care i-a pasat lui Nilă, iar șutul acestuia pe colțul scurt a fost respins în corner de Botaș. În minutul 54 Oancea a centrat în fața porții, dar Nilă a trimis pe lângă poartă din 4 metri.

În minutul 59 R. Costin a recuperat o minge la mijlocul terenullui, a pasat în dreapta lui Buhăescu, care i-a pasat la marginea careului lui Năstăsie, dar șutul acestuia a fost prea slab pentru a-i pune probleme lui Botaș. În minutul 61 Nilă a șutat din centrul careului , dar mingea a fost deviată de Țăranu în corner.

În minutul 66 Șerban a executat un corner de pe dreapta, Anghelina a respins cu capul până la Costin, care a reentrat la 6 metri, unde Nilă a alunecat în duelul cu Ghiocel și Botaș a ieșit și a reținut.

În minutul 67 Manea a fost faultat de Mihăiescu la 22 de metri lateral, dar lovitura liberă executată de Anghelina a treut mult peste poarta lui Popescu. În minutul 78 Raul Costin are două şuturi direct în adversarul din faţa sa, la marginea careului, apoi Şerban trage pe lângă bara din stânga lui Botaş. În minutul 81 C. Barbu primește o minge în mijlocul careului, dar a șutat în portarul Botaș.

În minutul 82 Cătălin Stan a pătruns în flancul stâng, în careu, în duel cu Niţă, l-a depășit pe fundașul dreapta al Brăilei și a centrat din alunecare în faţa porţii, iar Vasile Buhăescu a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând din 6 metri, cu latul, pe lângă Botaş, 1-0 pentru FC Argeș.

În minutul 88 Raul Vitan a trimis un șut spre poarta gazdelor, dar mingea a trecut peste poartă, iar în minutul 90 Anghelina a încercat să finalizeze o acțiune ofensivă a brăilenilor, dar mingea a fost deviată în corner. Lovitura de la colț a rămas fără rezultat și meciul s-a terminat după 3 minute de prelungiri cu victoria la limită a echipei antrenate de Emil Săndoi.

FC Argeş Piteşti: Popescu – Mihăescu, Vişa, Şerbănică, Stan – Oancea (min. 74 Barbu), Şerban, Costin ( min. 87 Panait), Buhăescu – Năstăsie, Nilă (min. 89 Tăbăcariu).

Dacia Unirea Brăila: Botaş – Gîţ (min. 77 Vitan), Ţăranu, Ghiocel, Nicola – Stănciulescu, Anghelina, Niţă, Dushkaj (min. 46 Covaciu), Ciucureanu (min. 55 Manea) – Pop.

Următorul mei al Daciei Unirea Brăila va avea loc joi, 5 aprilie, de la ora 17.00, când va întâlni pe teren propriu pe Chindia Târgoviște.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •