ProBr

Dacia Unirea Braila, victorie fara drept de apel in fata Timisoarei

Dacia Unirea Braila, victorie fara drept de apel in fata Timisoarei
IMG_7127
Dacia Unirea Braila, victorie fara drept de apel in fata Timisoarei

Dacia Unirea Brăila s-a impus mai ușor decât o arată scorul în meciul cu Politehnica Timișoara, chiar dacă timișorenii au venit la Brăila cu o galerie de peste 70 de persoane, care și-a încurajat favoriții de la început până la final. Echipa lui Alin Pânzaru s-a impus cu 4-1 (1-1), câștigătoarea fiindt tranșată în doar 5 minute din primul sfert de oră al reprizei a doua. Vremea frumoasă, dar și adversarul, au adus în tribunele stadionului Municipal din Brăila peste 1200 de spectatori, dar galeria brăileană nu și-a făcut simțită prezența decât pe un banner pe care scria ”25000 de locuri goale/Imaginea societății actuale”. IMG_7110

Primul șut spre poartă a fost al brăilenilor, în minutul 6 Roșu a executat la prima bară o lovitură liberă, iar Taub a respins cu capul din 6 metri. Două minute mai târziu Alin Constantinescu, portarul lui ASU Poli, a a primit un cartonaș galben pentru căa ieșit în marginea dreaptă a careului şi l-a faultat pe Gabriel Niţă, chiar la marginea careului de 16 metri. Roşu bate lovitura liberă din marginea careului prin careul mic, nu o atinge nimeni, brăilenii recuperează Petean şi faza este finalizată cu un şut peste poarta lui Constantinescu al lui Ghiocel.

În minutul 13 Ghiocel cade în propriul careu după un duel cu Blănaru, în urma unui contraatac pe partea stângă şi arbitrul dă fault în atac. În minutul 17 Pușcașu preia pe piept o minge deviată cu capul de un coechipier, se întoarce şi şutează puternic de la 13 metri central, dar Constantinescu respinge în lateral. În minutul 20 Neagu a pătruns în careul oaspeților, dar a fost blocat de Stefanovici care a trimis în corner. Două minute mai târziu Muscă preia de lângă un adversar în careul lui ASU Poli, se întoarce în stânga şi trage din 14 metri lateral dreapta puţin pe lângă colţul lung.

În minutul 25, Blănaru ridică o minge peste Ghiocel la 35 de metri, îl depăşeşte în viteză, îl driblează și pe portarul Mitrea, ieşit la întâmpinare, şi înscrie din marginea careului în poarta goală, 0-1, la prima acțiune mai periculoasă la poarta brăilenilor. Golul oaspeților a picat la doar un minut după ce portarul Oalru a cerut schimbarea, iar Mitrea a intrat neîncălzit în poarta brăilenilor.

Brăilenii au revenit în atac și în minutul 30, la o lovitură liberă bătută de Roșu, Pușcașu a reluat cu capul din 7 metri, în brațele portarului Constantinescu. În minutul 42, la o acțiune de atac a brăilenilor, Stănciulescu retrimite cu capul în careul la Pușcașu, acesta a scos la marginea careului la Cosmin Neagu, care preia în faţa careului, lateral stânga, trece de Birău şi Dan Constantinescu, Stefanovici a ezitat să-l atace şi mijlocașul brăilenilor şutează cu latul din 13 metri la rădăcina barei colţului lung, făcând inutil plonjonul lui Alin Constantinescu, 1-1.

IMG_7210Prima repriză s-a încheiat cu încă o situație de poartă a brăilenilor, la centrarea lui Stănciulescu Pușcașu reluând cu capul peste poartă și l-a pauză s-a intrat la egalitate, un rezultat neconform cu raportul situațiilor de poartă.

În repriza a doua elevii lui Alin Pânzaru au intrat deciși să își tranșeze victoria în fața timișorenilor și în minutul 46 Roșu a primit o pasă pe culoar, acesta centrează în mijlocul careului, de unde Neagu trage puternic, dar mingea a fost respinsă aproape de pe linia porții de Stefanovici. În minutul 51 oaspeții au scăpat pe un contraatac trei contra unu, Birău îi pasează în centru lui Blănaru, care singur cu Mitrea a șutat pe centru și portarul brăilean a dviat peste poartă.

În minutul 54 Roșu deviază o minge cu călcâiul la Cosmin Neagu, care a șutat de la 18 metri și mingea deviată de Gălan a intrat în poartă, 2-1 pentru Dacia Unirea. Un minut mai târziu Roșu a primit o pasă în adâncime de la Neagu, a pătruns în careu, dar centrarea lui a fost blocată de Taub. În minutul 57 Petean a pătruns în careu printre doi apărători timișoreni și a centrat puternic în fața porții, iar Muscă a reluat nestingherit, cu latul, din 3 metri, 3-1 pentru Dacia Unirea Brăila. Timișorenii sunt KO și în minutul 59 Roșu a primit o pasă de la Olenic, a intrat în careu și a centrat la 7 metri în fața porții de unde Pușcașu a reluat imparabil în poarta lui Constantinescu, 4-1 pentru Brăila.

La adăpostul celor trei goluri avans, brăilenii au redus ritmul și timișorenii au ieșit la atac. În minutul 65 Bilia trage de la distanţă pe centru porţii şi Mitrea reţine fără probleme, iar în minutul 66 Birău centrează din dreapta prin faţa porţii, dar Blănaru nu poate împinge mingea în plasă.

IMG_7131În minutul 71 Pușcașu a pătruns spre poarta adversă și a șutat de la 20 de metri, spre vinclu, dar portarul oaspeților a respins cu un reflex în lateral. În minutul 73 Dan Constantinescu a șutat de la distanță, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Cristi Mitrea. În minutul 79 contraatac rapid al lui ASU Poli, 3 contra 3, Vucea avansează rapid în stânga, îşi întoarce în careu pe Ghiocel şi trage la colţul scurt, însă pe lângă poartă. În minutul 81 Vucea trage de la 20 de metri în braţul lui Enciu şi arbitrul dictează lovitură liberă în faţa careului timişorean, însă Bilia a executat lovitura liberă în zidul brăilean. În minutul 88 Telescu reia cu capul din 8 metri după o centrare din dreapta, dar Niță aflat lângă bară respinge. Blănaru a încercat să obțină un penalty din care să mai reducă din proporțiile scorului, dar din duelul său cu Ghiocel s-a ales cu un cartonaș galben pentru simulare și meciul s-a încheiat cu victoria brăilenilor cu scorul de 4-1 (1-1).

Dacia Unirea Brăila: Olaru (min. 23 Cr. Mitrea) – Gab. Niţă, Olenic, Ghiocel, Stănciulescu – Petean (min. 71 M. Enciu) – C. Roşu, D. Oprea, Puşcaşu, C. Neagu (min. 68 Răzvan Adăscăliţei) – Al. Muscă. Rezerve neutilizate: P. Ioan, Misăraş, Necoară, Mucuţă. Antrenor: Alin Pânzaru

ASU Politehnica Timișoara: A. Constantinescu – Stefanovici (min. 64 Motreanu), Cr. Gălan, Telescu, Taub – Bilia, D. Constantinescu – Birău, Ţugui (min. 46 Dănăricu), P. Niţă (min. 74 Vucea) – Şt. Blănaru. Rezerve neutilizate: Al. Mitrea – Todorov, Măd. Stancu, Mărgărit. Antrenor: Sorin Brîndescu

Rezultatele înregistrate în etapa a 4-a:

FC ACADEMICA CLINCENI-CHINDIA TÂRGOVIŞTE 0-2 (Cherchez 19 43)

FORESTA SUCEAVA-CS BALOTEŞTI 4-1 (Matei 22 43, Masella 51, Bujor 87/ Valentin Andrei 88)

METALU REŞIŢA-UTA BĂTRÂNA DOAMNĂ 0-1 (Adrian Petre 71)

CS MIOVENI-UNIREA TĂRLUNGENI 1-0 (Năstăsie 55)

ŞOIMII PÂNCOTA-OLIMPIA SATU MARE 0-9 (Copilescu 11, Vasile Pop 14 37 66 78, Pană 23 76, Faur 31, Muntean 33)

LUCEAFĂRUL ORADEA-JUVENTUS BUCUREŞTI 0-1 (Carabela 73)

CS AFUMAŢI-SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE 1-1 ( Vlada 49 / Mitra 24).

Meciul FC Brașov – Dunărea Călărași se joacă duminică, 28 august, de la ora 12.30, iar partida dintre CSM Rm. Vâlcea și ACS Berceni se va juca luni, de la ora 18.00.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •