Sport

Dacia Unirea Braila se reuneste lunea viitoare

Dacia Unirea Braila se reuneste lunea viitoare
Dacia Unirea Braila se reuneste lunea viitoare
Dacia Unirea Braila se reuneste lunea viitoare

Programată iniţial pe 20 iunie, reunirea lotului Daciei Unirea s-a amânat pentru luni, 27 iunie, din motive organizatorice. Zvonurile din lumea fotbalului dau ca sigur că în sezonul 2016-2017, în care Liga a 2-a ar trebui să aibă o singură serie de 22 de echipe,  numărul celor care se vor înscrie nu va fi mai mare de 16.

Ligii a 2-a urma să înceapă pe 30 iulie, dată care a fost comunicată oficial după ultima şedinţă a Comitetului Executiv. În cadrul FRF nu s-a discutat despre amânarea startului noului sezon, acest lucru urmând a se aduce în discuţie abia după 15 iulie, termenul limită până la care echipele trebuie să se înscrie în campionat. Un lucru e cert, Dacia Unirea Brăila se va înscrie în Liga a 2-a pentru sezonul viitor, dar așteaptă să vadă așezarea în scaun a conducerilor de la Primăria Brăila și Consiliul Județean pentru a vedea pe ce buget se pot baza.

În noul sezon Dacia Unirea nu se va mai baza pe Marius Onofraș, care a preluat funcţia de director sportiv la CSMS Iaşi, echipă care va juca anul acesta în preliminariile Europa League. Onofraș a jucat în campionatul trecut în 32 de meciuri și a înscris 7 goluri pentru Dacia Unirea Brăila.

Căpitanul Sorin Frunză și-a anunțat și el retragerea și va îmbrăca haina conducătorului de club, el preluând funcția de director sportiv al echipei brăilene. Sorin Frunză a fost unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din întreaga istorie a fotbaului brăilean, un jucător cu o carieră impresionantă şi cu un palmares pe măsura talentului său. Acesta a evoluat în 510 partide şi a înscris 103 goluri, evoluţii şi goluri marcate începând cu Liga a 3-a şi terminând cu Liga Campionilor. Frunză a îmbrăcat tricoul echipei din Brăila în 145 de partide. În sezonul 2015-2016 Frunză a jucat în 33 de partide și a înscris 6 goluri.

Golgeterul echipei din sezonul recent încheiat, Alexandru Muscă, se află în probe la echipa de Liga 1, FC Botoşani.

Dacă nu se vor desfiinţa echipe, viitorul sezon al Ligii 2 ar trebui să fie format dintr-o singură serie care să cuprindă 22 de cluburi: ACS Poli Timişoara, Petrolul Ploieşti, Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Farul Constanţa, FC Academica Clinceni, UTA Bătrâna Doamnă, Chindia Târgovişte, CS Mioveni, FC Braşov, FCM Baia Mare, CS Baloteşti, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea, Şoimii Pâncota, Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus Bucureşti, CS Afumaţi, ASU Poli Timişoara și Luceafărul Oradea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •