ProBr

Dacia Unirea Braila a invins Otelul in nocturna

Dacia Unirea Braila a invins Otelul in nocturna
Dacia Unirea Braila a invins Otelul in nocturna
Dacia Unirea Braila a invins Otelul in nocturna

Dacia Unirea Brăila a recuperat punctele pierdute în tur cu Oțelul Galați, câștigând cu 1-0, printr-un gol marcat de golgeterul echipei, Alexandru Muscă în minutul 90+2. Echipa antrenată de Alin Pânzaru a rămas neînvinsă de 6 etape, înregistrând al 3-lea succes consecutiv.

Dacia Unirea Brăila a început bine meciul și în minutul 2 Iosofache a interceptat o minge la 25 de metri, i-a pasat lui Muscă, dar șutul atacantului brăilenilor, de la 18 metri, a fost apărat cu piciorul, ca la hochei, de portarul Grecu. În minutul 3 același Muscă a reluat slab o centrare de pe dreapta a lui Iosofache și mingea a trecut pe lângă poartă.

Jocul s-a stins după aceste două faze de atac ale brăilenilor, devenind din ce în ce mai confuz și fără orizont. În minutul 18 Pușcașu a încercat să spargă gheața cu un șut de la distanță, însă prea slab pentru a-l bate pe Grecu.În minutul 20, Muscă insistă și interceptează o pasă greșită a lui Stoian, combină pe partea stângă cu Frunză, acesta a pătruns în careu, dar a fost blocat de Cojoc și Grecu a reținut.

În minutul 23 Niță a fost faultat la 19 metri de poartă de Chipirliu, iar lovitura liberă executată de Frunză a trecut puțin peste poarta apărată de Grecu.

În minutul 28 Frunză l-a găsit cu o pasă lungă pe Necoară, acesta l-a driblat pe Stoian și apoi a fost faultat în banda stângă a atacului brăilenilor, de fundașul dreapta gălățean. Lovitura liberă a fost executată de Frunză, care a centrat la marginea careului de 6 metri, de unde Codreanu a respins cu capul.

În minutul 30 gazdele au prima lor mare ocazie de a marca. Chirpiliu a trecut ușor de Niță și Iosofache, dar a șutat din interiorul careului în plasa laterală. În minutul 32 Necoară pierde o minge la centrul terenului la Stănescu, mingea ajunge la Diarra trece în viteză Stănciulescu, centrează în fața porții pentru Chipirliu, dar Mitrea blonjează și reține mingea înainte ca ea să ajungă la atacantul Galațiului. În minutul 33 Pușcașu e faultat de Asandei la 30 de metri, iar lovitura liberă executată de Necoară trece pe lângă poartă fără să fie atinsă de alt jucător.

Gazdele au ripostat din nou în minutul 37, când Miron a primit o pasă de la Asnadei, însă șutul său de la 20 de metri a trecut peste poartă. În minutul 45 Necoară execută o lovitură liberă din lateral dreapta, dar mingea l-a lovit în față pe Cojoc și a ieșit în corner. Tot Necoară a executat și cornerul, pe jos, însă Ivan din 7 metri a fost blocat în momentul șutului de Asanache, care și-a pus echipa pe contraatac, însă centrarea lui Miron n-a mai ajuns la Stănescu, fiind reținută de Mitrea și astfel la pauză s-a intrat la scoruld e 0-0.

După pauză, în primele 15 minute s-a jucat mai mult între cele două careuri de 16 metri, cu multe fragmentări ale jocului și multe pase greșite de ambele părți. Abia în minutul 59 brăilenii pun în pericol poarta gazdelor. Stănciulescu primește o pasă de la Ghiocel la 40 de metri de poarta adversă, a pătruns pe partea stângă depășind trei jucători ai Oțelului, dar a fost blocat la 18 metri și i-a pasat în dreapta lui Pușcașu care a șutat de la 25 de metri mult peste poartă.

În minutul 60 Petean a comis un henț la 25 de metri lateraș stânga, pe direcția de atac a gazdelor. Chipirliu  a executat direct pe poartă și mingea a lovit transversala porții apărate de Mitrea și a revenit în teren, Pușcașu îndepărtând pericolul din careul brăilean. Un minut mai târziu același Chipirliu a primit o pasă la marginea careului, dar a șutat slab și Mitrea a reținut.

În minutul 63 Frunză îi pasează lui Necoară, acesta a centrat de pe partea stângă la marginea careului de 16 metri, de unde Muscă a reluat cu capul, prea slab pentru a pune în pericol poarta lui Grecu. În minutul 70 Diarra primește o pasă de la Chipirliu printre Ghiocel și Stănciulescu, pătrunde spre poarta lui Mitrea, dar șutează de la 15 metri, talonat de Stănciulescu, mult peste poartă.

În minutul 74 Pușcașu a trimis o pasă lungă pentru Frunză, acesta a trecut de Stoian, a pătruns în careu, dar șutul său a fost blocat de Cojoc, mingea ajungând la Muscă care se afla în poziție afară din joc. Un minut mai târziu, Cojoc lansează un contraatac, Chipirliu scapă singur în stânga, pătrunde în careu şi trimite de la 5 metri lateral, la colţul scurt, dar Mitrea respinge cu piciorul.

În minutul 80 Diarra a primit o pasă la 18 metri, dar șutul acestuia din fața lui Stănciulescu a trecut pe lângă poarta lui Mitrea.  În minutul 83 Onofraș a aruncat lung de la margine și l-a lansat pe Iosofache, acesta a trimis o centrare lobată pe partea cealaltă a atacului brăilean, dar Muscă a reluat slab cu capul din 14 metri și Grecu a ieșit și a reținut. În minutul 85, o combinație Iosofache – Frunză s-a încheiat cu un șut al primului, de la 22 de metri, mingea trecând pe lângă poarta lui Grecu.

În minutul 86 Iosofache centrează de pe dreapta în mijlocul careului, dar Muscă reia defectuos peste poartă din dreptul punctului de la 11 metri. Brăilenii au continuat forcingul în ultimele minute de joc, așa cum ne-au obișnuit în această ediție de campionat și în minutul 89, la o combinație la marginea careului între Niță și Iosofache, ultimul centrează în fața porții, dar Cojoc respinge și Asanache îndepărtează pericolul.

În minutul 90, nervos că o pasă de pe stânga n-a ajuns la el, Avram s-a repezit la Petean și l-a faultat dur, cu talpa sus, fiind eliminat de centralul partidei.

În minutul 90+2, Niță l-a deposedat pe Dajbog, a pătruns pe partea dreaptă până în careu, l-a depășit pe Codreanu și a centrat în forță în fața porții, unde Alexandru Muscă a pus piciorul și a trimis mingea în plasa porții lui Grecu, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila! un gol marcat dupa o acțiune a celor doi juniori U19 ai echipei brăilene. Un nou gol al victoriei marcat de brăileni în ultimele 10 minute de joc!

În minutul 90+4, Iosofache trimite o pasă în adâncime pentru Onofraș, acesta pătrunde în careu, dar este deposedat de Asanache și arbitrul nu acordă nimic, lăsând jocul să continue și meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Pânzaru obținută în minutele de prelungire dictate de arbitru.

Oţelul Galaţi: Grecu – C. Stoian, R. Codreanu, Cojoc, Asanache – Dajbog, R. Stănescu (min. 90+3 R. Tătar) – C. Miron (min. 72 M. Adăscăliţei), Chipirliu, Diarra (min. 80 Al. Avram) – Cârjan. Antrenor: Daniel Florea.
Dacia Unirea Brăila: Cr. Mitrea – G. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima (Min. 46 L. Petean), Iosofache, Puşcaşu (min. 78 Onofraş), Necoară (min. 67 C. Roşu), Frunză – Al. Muscă. Antrenor: Alin Pânzaru.

În etapa a 16-a, Dacia Unirea Brăila va juca pe teren propriu, de la ora 11.00, cu ACS Berceni.

Clasamentul seriei I după 15 etape:

1.Rapid București15103221:733
2.Dunărea Călărași1586130:830
3.Academica Clinceni1593331:1630
4.Dacia Unirea Braila1593318:1430
5.Farul Constanţa1474324:1225
6.SC Bacău1571715:1822
7.Rapid Suceava1563617:1821
8.Gloria Buzău1562716:2520
9.ACS Berceni1444616:2316
10.Balotești1433812:2012
11.Bucovina Pojorâta1525818:2611
12.Oţelul Galaţi1523107:189
13.Ceahlăul P. Neamț1522117:278

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •