Sport

Dacia Unirea a reziliat contractul cu managerul sportiv Cristian Hossu

Dacia Unirea a reziliat contractul cu managerul sportiv Cristian Hossu

Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila, întrunit în ședință extraordinară astăzi, a analizat situația sportivă a echipei de seniori precum și stadiul măsurilor stabilite prin decizia Consiliului Director din 20 septembrie 2018. 

În urma analizei efectuate s-a constatat că, la jumătatea turului de campionat în Liga a 2-a, rezultatele sportive la echipa de seniori sunt total nesatisfăcătoare, echipa fiind în afara obiectivului minim sportiv impus pentru acest campionat. Dacia Unirea Brăila a acumulat doar patru puncte în primele 9 etape și ocupă ultimul loc în clasamentul ligii a 2-a, fiind singura echipă care nu a obținut nici o victorie. Echipa brăileană a obținut un singur punct în cele cinci partide jucate pe teren propriu, în etapa a III-a, când a terminat 0-0 meciul cu UTA, acesta fiind singura partidă în care nu au primit gol.

În cadrul analizei din Consiliul Director s-a stabilit că principala cauza a acestei evoluții este managementul sportiv defectuos exercitat – lotul de jucători foarte subțire din punct de vedere valoric, majoritatea jucătorilor aduși în această perioada fiind necorespunzători, la un nivel minim de performanță în Liga a 2-a.

Pe cale de consecință, analizând toate aspectele, precum și măsurile stabilite prin precedenta decizie a Consiliului Director din 20 septembrie a.c. și ținând cont și de intrarea în insolvență a clubului, aprobată de Tribunalul Brăila în data de 1 octombrie 2018, conducerea clubului a luat mai multe măsuri.

Având in vedere îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor asumate prin contractul nr. 377/11.07.2018 precum și întreg managementul sportiv exercitat în toată această perioadă cu rezultatele consemnate, începând cu data de 03.10.2018 se reziliează contractul nr. 377/ 11.07.2018 al directorului sportiv Hossu Ionuț Cristian, căruia i se va propune o colaborare viitoare pe baza de parteneriat. Începând cu data de 03.10.2018 activitatea sportivă a clubului va fi coordonată direct de Consiliul Director al clubului, postul de director sportiv rămânand momentan vacant.

Pentru reducerea cheltuielilor, de comun acord cu antrenorul principal, se va trece la rezilierea de îndată a contractelor jucătorilor care nu corespund nivelului minim valoric.

Se vor analiza și alte măsuri pentru eficientizarea activității, măsuri ce vor fi propuse administratorului judiciar desemnat” se arată în comunicatul conducerii clubului Dacia Unirea Brăila.

Contactat telefonic, fostul manager sportiv al Dacia Unirea Brăila, Cristian Hossu, aflat în Bulgaria, a declarat:

[quote]Este o decizie aberantă, lipsită de respect. Nu a avut loc nici o discuție între mine și conducerea clubului pentru remedierea situației. Totul s-a făcut fulger. Am venit la Brăila cu antrenor și jucători, voi pleca de la Brăila cu antrenor și jucători![/quote]

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •