Sport

Dacia Unirea a incheiat anul cu cea mai severa infrangere din acest campionat

Dacia Unirea a incheiat anul cu cea mai severa infrangere din acest campionat

Dacia Unirea Brăila a încheiat anul 2017 cu o înfrângere usturătoare pe teren propriu în fața unei contracandidate la evitarea retrogradării. Înfrângerea cu 4-1 în fața Științei Miroslava a fost cea mai severă suferită de echipa antrenată de Alin Pânzaru în cele 21 de etape jucate în această ediție a campionatului Ligii a 2-a.

Echipa brăileană a început meciul în atac, dar în afara unei lovituri de colț în primele 5 minute nu au pus în pericol poarta echipei din Miroslava. Prima mare ocazie de gol a aparținut oaspeților, în minutul 7, când la o centrare de de pe dreapta a lui Corban, Viorică a trimis cu capul din mijlocul careului peste poarta lui Țicrea. Un minut mai târziu Izmană a șutat de la 25 de metri poziție centrală, dar mingea a trecut peste poartă. În minutul 9, la un atac prelungit al oaspeților, Viorică a șutat din colțul careului mare puțin pe lângă vinclul porții lui Țicrea.

În minutul 11 Ghiocel a fost faultat la 35 de metri. Brăilenii au executat rapid și Bucur a șutat puternic de la 30 de metri, puțin pe lângă vinclul din stânga portarului Turiță. Oaspeții au continuat să atace și Viorică a fost faultat în careu de Dima. Taciuc a executat lovitura de pedeapasă, mingea a lovit transversala și a căzut puțin dincolo de linia porții, iar tușierul a indicat gol pentru Știința Miroslava, 0-1.

În minutul 16 Nemțanu a centrat în careu, iar Ivan respins în corner. În minutul 21 brăilenii au o primă ocazie de gol. Frunză combină pe partea stângă cu Stănciulescu, acesta din urmă a centrat în marginea careului de 6 metri, de unde Pop a reluat spre poartă, dar mingea s-a lovit de un adversar și a ieșit în corner. Brăilenii au cerut penalty pentru henț la Sebastian Bucur, cel care a deviat mingea, dar Botescu a rămas ferm pe poziție.

În minutul 23 Frunză s-a mutat pe partea dreaptă, a pătruns în careu până aproape de linia de fund și a centrat la 6 metri pentru Banyoi, însă mingea s-a lovit de atacantul brăilenilor și a ieșit în aut de poartă. În minutul 27 Frunză a executat un corner în careu, dar Turiță a ieșit și a prins mingea în doi timpi. În minuutul 29 Taciuc a luat mingea de la mijlocul terenului, a trecut de doi adversari, însă a pierdut controlul balonului când a intrat în careu, în duel cu Ghiocel.  În minutul 31 Roșoagă șutează de la 18 metri, dar turiță a reținut fără probleme.

În minutul 41 Bucur a executat un corner de pe partea dreaptă, mingea a ajuns în partea opusă la Ghiocel, care a șutat puternic din colțul careului mare în vinclul porții lui Turiță, apoi mingea a ieșit în aut de poartă și la finalul celor 45 de minute scorul era 1-0 pentru Miroslava.

În primul minut al reprizei a doua Roșoagă a fost faultat la 22 de metri de poarta adversă, lateral dreapta. Frunză a executat lovitura liberă și a trimis în careu, dar Crișan a respins mingea. În minutul 53 Frunză a centrat în careu, Pop a reluat din prima, însă incomodat de Agrigoroaei a șutat slab, în brațele lui Turiță. În minutul 57 Viorică l-a lansat excelent pe Buhăceanu, care a plecat din spatele fundașilor centrali braileni, reusește să-i depășească și a șutat de la marginea careului, la colțul lung, 0-2.

În minutul 62 Căruță i-a pasat în dreapta lui Chindriș, care a scăpat singur pe partea dreaptă, a centrat în careu pe jos, iar Buhăceanu a reluat spre poartă, dar țicrea a deviat și mingea s-a lovit de bara din dreapta portarului Brăilei și a revenit în teren, în brațele portarului.

În minutul 67 Frunză îi pasează la marginea careului lui Ol. Bucur, acesta a prelungit la Pop care a șutat puternic în transversală, mingea a revenit în teren și Olimpiu Bucur a reluat din 5 metri în plasa porții oaspeților, 1-2. Brăilenii au continuat să atace, căutând golul egalizator, dar fără să pună în pericol poarta Științei.

În minutul 75, la o lovitura libera de la 25 metri pentru oaspeți, Căruță a șutat direct pe poarta, iar Țiclea a respins în corner de lângă bară. Un minut mai târziu, la o altă lovitură de colț a oaspeților, Căruță a executat de pe partea dreaptă, la bara a doua, iar Crișan, nemarcat din 3 metri împinge mingea cu pieptul în poartă, 1-3 și visul întoarcerii scorului de către brăileni se îndepărta.

În minutul 79 Frunză a executat o lovitură liberă din lateralul careului de 16 metri, la colțul scurt, Turiță a respins în bara din stânga și mingea a revenit în teren, dar Stănciulescu din 4 metri a reluat multe pe lângă poartă. Un minut mai târziu Cubleșan a pătruns pe partea stângă și a centrat în fața porții, dar acolo nu era nici un coechipier care să împingă mingea în poartă.

În minutul 85 oaspeții au surprins din nou defensiva brăileană. Buhăceanu ia mingea de la mijlocul terenului în partea stângă, a trecut de Stănciulescu și Ghiocel și a rămas singur cu portarul si a înscris pe sub Țicrea, 1-4.

Finalul de meci a consemnat un debut la echipa brăileană, Leonard Coteț îmbrăcând pentru prima dată tricoul Daciei Unirea în Liga a 2-a, un debut nu tocmai fericit, de care nu-și va aminti cu plăcere.

Dacia Unirea: Ţicrea – Gab. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roşoagă (min. 78 G. Puia), M. Dima, Ol. Bucur, Frunză – Banyoi (min. 62 P. Cubleșan), Al. Pop (min. 90 L. Coteț). Antrenor: Alin Pânzaru

Ştiinţa Miroslava: Turiţă – Corban, H. Crişan, Seb. Bucur, Agrigoroaei, Cărăruş, Izmană (min. 59 Căruță), Taciuc, Viorică (min. 76 Asăvoaei), Andr. Chindriş, Nemţanu (min. 46 Buhăceanu). Antrenor: Adrian Kerezsy ( care a urmărit meciul din tribună).

Dacia Unirea a reușit astăzi performanța de a pierde la cea mai mare diferență de scor în acest sezon în fața unei echipe aflată și ea în zona retrogradării. Echipa brăileană va suferi multe schimbări în perioada de iarnă, schimbări care ar trebui să aducă o revigorare a echipei și salvarea din zona retrogradării, acolo unde echipa a reușit marea contraperformanță de a încheia anul 2017 pe locul 19, cu 18 puncte, la egalitate de puncte cu ultima clasată, Pandurii Tg. Jiu, dar fără a lua în calcul punctele de penalizare dictate de Comisia de disciplină a FRF Olimpiei Satu Mare.

Campionatul Ligii a 2-a se va relua pe 24 februarie, când Dacia Unirea Brăila va juca în deplasare la Foresta Suceava.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •