ProBr

Dacia Unirea a inceput sezonul de primavara cu o victorie in fata celor de la UTA

Dacia Unirea a inceput sezonul de primavara cu o victorie in fata celor de la UTA
Dacia Unirea a inceput sezonul de primavara cu o victorie in fata celor de la UTA
Dacia Unirea a inceput sezonul de primavara cu o victorie in fata celor de la UTA

Dacia Unirea Brăila a produs una dintre surprizele etapei a 22-a din Liga a 2-a la fotbal, prima din anul 2017. Fotbaliștii pregătiți de Alin Pânzaru au reușit să învingă pe teren propriu, în fața a circa 600 de spectatori, pe UTA Bătrâna Doamnă, una dintre pretendentele la promovarea în Liga 1. Fără presiunea unui rezultat, băieții lui Pânzaru au făcut un meci foarte bun și au reușit să revină după ce au fost conduși și au câștigat cu 2-1 (1-1).

Arădenii au venit la Brăila cu gândul la victorie și au început mai bine meciul, instalându-se în jumătatea de teren a brăilenilor și încercând să pună în pericol poarta apărată de Olaru. În minutul 3 Muntean a preluat în stânga careului, la 17 metri, și-a făcut mingea pentru piciorul drept şi a șutat plasat, din interiorul careului, spre vinclul colţului lung, însă mingea a treut peste poartă. În minutul 7 Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor lateral stânga. A executat Neagu direct pe poartă, însă Miron a respins în lateral și David a îndepărtat pericolul. În minutul 9 Curtuiuș a alergat după o minge, dar Ghiocel a ajuns primul și i-a suflat mingea, regulamentar, chiar dacă jucătorul arădenilor a cerut penalty. În minutul 15 Roşu i-a pasat de pe partea dreaaptă a atacului gazdelor lui Puşcaşu, iar acesta a şutat de la 20 de metri central pe lângă poarta lui Miron. În minutul 16, Strătilă avansează în viteză în dreapta careului, pasează în centru pentru Curtuiuş al cărui şut este blocat în 5 metri de Ivan, mingea îi revine şi i-o pasează uşor înapoi, în centru, lui Robert Vîlceanu, care pune latul din 8 metri şi înscrie în poarta goală, 1-0 pentru UTA.

Brăilenii n-au căzut psihic după golul primit și neavând nimic de pierdut au ieșit mai mult la atac, preluând și dominarea teritorială a jocului. În minutul 18 Roşoagă scapă singur cu Miron, dar trage în portar, dar de la margine se ridică eronat fanionul pentru un offside. În minutul 23 Roșu a trimis un șut centrare de pe partea dreaptă, însă mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții arădene. Un minut mai târziu Strătilă a pătruns în careu pe dreapta, s-a împiedicat dar a reușit să paseze în centru, mingea a ajuns apoi în stânga la Muntean, care trimite spre poartă, dar mingea e deviată în corner. În minutul 26 Neagu centrează peste apărarea arădeană, Roşoagă scapă singur cu Miron şi trimite pe direcţia portarului, care respinge în lateral. De la margine, arbitrul asistent Marius Bobe a ridicat din nou eronat fanionul pentru offside.

În minutul 30 Neagu a centrat de pe dreapta, Miron deviază pe spate la bara a doua, de unde Roşoagă recentrează în faţa porţii la Puşcaşu, care a fost blocat în momentul şutul de Jorza. Mingea a ajuns la Roşu, care a șutat din 10 metri, însă peste transversală.

În minutul 31 Pușcașu a primit o pasă pe dreapta de la Moglan, în interiorul careului, l-a depășit pe Burlă și a centrat în careu, de unde Costel Roșu a reluat cu capul spre poartă, bară-gol, 1-1!

Brăilenii nu s-au mulțumit cu golul egalizator și au continuat să fie periculoși la poarta adversă. În minutul 35 Neagu i-a pasat în adâncime lui Roșu, acesta a pătruns în careu și a centrat în centru, dar Burlă a respins din fața lui Pușcașu. În minutul 40 Roşu centrează din stânga careului, Burlă respinge din faţa lui Puşcaşu, minge se duce la Necoară, care trage din 22 de metri, dar mingea îl lovește pe Gligor. cele două echipe au intrat la cabine la scorul de 1-1, unul echitabil după aspectul jocului și al fazelor de poartă.

Debutul părții a doua a fost unul echilibrat, cu un joc între cele două careuri, dar fără faze periculoase la cele două porți. În minutul 54 a șutat de la 18 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 57 Neagu și Pușcașu n-au găsit culoarele de șut spre poarta lui Miron și oaspeții au degajat mingea din careu. În minutul 60 Burlă bate cu efect o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, Olenic respinge în corner din faţa lui Petre. În minutul 64 același Burlă a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Curtuiuş reia cu capul de la 14 metri, însă direct în braţele lui Olaru. Ofensiva oaspeților a continuat și în minutul 68 Strătilă a scăpat de marcajul lui Niţă şi trage din 16 metri pe centru, dar Olaru a respins.

În minutul 72 vine și al treilea gol al meciului. Olenic a insistat la o minge în colțul din dreapta careului, Chindriş scapă mingea de sub control și Cosmin Neagu preia şi centrează în faţa porţii, acolo unde Costel Roşu a împins balonul în plasă din 4 metri, 2-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

În minutul 76 Olenic îi trimite o pasă în adâncime lui Roșu, dar acesta a fost deposedat la 15 metri de Manea. Un minut mai târziu Necoară a executat bine o lovitură liberă din dreapta careului, mingea se duce aproape de bară, la colţul scurt, dar în plasa laterală. În minutul 78 Curtuiuş trimite către Petre, acesta pasează cu călcâiul pentru Copil, care reia din cădere la prima bară, dar Olaru respinge. În minutul 85 Petre câştigă un duel cu Necoară, protejează pentru Chindriş, care șutează de la 17 metri poziție centrală, dar peste transversală. Arădenii au mai avut o ultimă șansă de a obține măcar un punct la Brăila, în minutul 90+1, dar Copil a finalizat cu un șut multe peste poartă o acțiune prelungită de atac a echipei sale și astfel meciul s-a încheiat cu victoria meritată a celor de la Dacia Unirea Brăila.

Dacia Unirea: Bg. Olaru – Gab. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Necoară – Olenic – Roşoagă (D. Oprea 90+2′), Moglan, C. Roşu – Puşcaşu (Iosofache 72′), C. Neagu (Stănciulescu 90′). Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Ed. Oprea, P. Ioan, Calu. Antrenor: Alin Pânzaru

UTA Bătrâna Doamnă: Bg. Miron – Al. David (D. Copil 62′), Al. Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriş, Jorza (I. Tănase 69′), D. Muntean – Vîlceanu (Ad. Petre 51′) – Curtuiuş. Rezerve neutilizate: Mara – Filaret, Adili, Piccioni. Antrenor: Laurenţiu Roşu

În urma acestui succes și a rezultatelor înregistrate în etapa a 22-a, Dacia Unirea a urcat pe locul 8 în clasament, cu 29 de puncte, la egalitate cu Chindia Târgoviște, dar golaveraj inferior. În etapa următoare echipa pregătită de Alin Pânzaru se va deplasa la Timișoara, unde vor juca cu ASU Politehnica, sâmbătă, 4 martie, de la ora 15.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •