Politica

Cu stanga nici cruce nu poti sa-ti faci, dar sa conduci o tara!

Cu stanga nici cruce nu poti sa-ti faci, dar sa conduci o tara!
Cu stanga nici cruce nu poti sa-ti faci, dar sa conduci o tara!
Cu stanga nici cruce nu poti sa-ti faci, dar sa conduci o tara!

Consilierul judetean PNL, Danut Lungu, a postat pe pagina sa de facebook, o analiza a discutiilor pentru crearea unei majoritati in cadrul CJ, care sa scoata PSD de la conducerea judetului.
[quote]Cu putin timp inainte de ziua alegerilor, am observat urmatorul lucru: In partea stanga a spectrului politic se detasa categoric PSD, ALDE, cu precizarea ca ALDE se oferea ca liberala și democrata, iar in partea dreapta aveam PNL-ul, PND-ul, PMP-ul, UNPR-ul, independentii (nu am auzit pana acum de independenti de stanga). Votul brăilenilor pentru consiliul judetean a fost unul clar: PSD – 14 mandate, PNL – 12 mandate, ALDE – 2 mandate, PMP – 2 mandate, PND – 2 mandate, independentul Marian Capatana – 1 mandat. Pentru cei care au votat dreapta a fost un moment de bucurie. Pentru ei, dreapta a castigat consiliul județean (asa credeam eu). PNL+PMP+PND+Marian Capatana = 17 voturi cu care puteau alege un presedinte de consiliul judetean si puteau negocia funcții administrative, puteau pune in aplicare proiectele coalitiei de dreapta. Pentru crearea acestei majoritati, PNL-ul a oferit tot ce se putea oferi in acest sens, pentru ca asa era corect si pentru ca asa votasera brailenii. Pentru PND (Simona Draghincescu) si PMP (Botea Viorel) cele doua functii de vicepresedinte. Pentru Consilierul independent Marian Capatana, care nu a dorit o functie in CJ, a primit asigurarea verbala ca proiectele propuse de el, in aceasta campanie, vor avea toata sustinerea. Daca iesi la lupta electorala, prezinti un program politic pentru care esti votat, e normal ca votantul sa-si doresca sa obtii un post din care sa iei decizii si sa faci ceea ce ai promis. Sau isi imagineaza cineva ca brailenii care au votat PMP, PND si pe Marian Capatina au votat asa, de-aiurea, ca sa se afle în treaba? Eu spun ca nu ! Cei care au votat PMP, PND si Marian Capatana si-au dorit ca acestia sa intre in forul decizional si sa-i reprezinte la nivel de conducere. Ce s-a intamplat, in schimb? Joi, pe o caldura insuportabila, in sala mare a Prefecturii, s-a petrecut ceva atat de nefiresc, incat chiar ma gandesc ca si cel mai mic pas inainte pentru formarea unei coalitii a dreptei, este imposibila la Braila. Toate negocierile duse intre partide au condus la urmatorul vot pentru presedintia consiliului judetean: PMP, PND și independendentul Marian Capatana au votat alaturi de PSD+ALDE. Si cum au votat? Fara a avea nicio pretentie. Niciunii n-au avut nicio pretentie. Probabil, independentul Marian Capatana a avut aceeasi pretentie ca la negocierile cu PNL. Nu au votat alaturi de PNL, care i-au rugat sa intre la guvernarea locala, care le-au oferit cele doua functii de vicepresedinte, ci au votat alaturi de PSD fara sa vrea ceva concret, ceva de inteles pentru toata lumea.Au votat pentru continuitatea PSD. Cine ? Partide care in campanie s-au pozitionat pe esicherul politic al dreptei brailene. Pentru acest lucru, PMP si PND au primit doar pixuri, de culori diferite (rosu si verde), ca sa aiba cu ce sa-si scrie buletinul de vot.[/quote], a spus consilierul Danut Lungu.
Liberalul s-a declarat surprins de atitudinea celor doi lideri politici, cu care a fost coleg la PDL sau la PNL.
[quote]Sunt sigur ca timpul imi va da un raspuns. Marea dezamagire a mea este ca nu ma asteptam ca Simona Draghincescu si Viorel Botea, oameni pe care ii cunosc personal si pe care i-am sustinut de cate ori am avut ocazia, sa voteze cu PSD. Doresc sa-mi cer scuze fata de colegii care m-au atentionat si nu i-am crezut. Acum, Braila, nu mai este plina de gropi, nu mai are caini comunitari, nu mai este plina de gramezi de gunoi, nu-si mai bate nimeni joc de banii publici, nu mai sunt drumuri judetene neasfaltate, pline de gropi si petice, nu mai avem cel mai scump pret la apa, nu ne mai costa zeci de milioane dezapezirea care nu se vede,nu mai sunt peste 20 000 de asistati sociali datorita lipsei investitorilor si a locurilor de munca, nu ne mai costa doua miliarde un sens giratoriu. Dar am si o bucurie! PNL-Braila a demonstrat ca este singurul partid de dreapta in Braila si imi doresc sa ramana asa, indiferent de ce alte aliante, fuziuni ar mai urma.Cu siguranta trebuie si o analiza in interiorul partidului pentru a identifica acei membri care se pretind de dreapta, dar care fac jocurile PSD. Eu cred ca usor, cu trecerea timpului, se va face ordine si lucrurile o sa devina clare pentru toata lumea. Va doresc multa sanate si imi doresc sa auzim numai de bine despre Braila si braileni ![/quote], a conchis consilierul judetean PNL, Danut Lungu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •