Sport

Conpet Ciresu a revenit de la 1-4 si a castigat cu 5-4

Conpet Ciresu a revenit de la 1-4 si a castigat cu 5-4
Conpet Ciresu a revenit de la 1-4 si a castigat cu 5-4
Conpet Ciresu a revenit de la 1-4 si a castigat cu 5-4

Vineri seara, de la ora 18.00, pe stadionul Municipal din Brăila, Conpet Cireșu a jucat ultimul meci din acest sezon competițional în Liga a 3-a, în urma unui meci frumos cu o răsturnare spectaculoasă de rezultat în repriza a doua. A fost un meci fără miză, în care cele două echipe au jucat fotbal și au marcat 9 goluri, iar arbitrul de centru a arătat și trei cartonașe roșii, dar și cu două lovituri de la 11 m acordate, pe bună dreptate, gazdelor.

Nici nu s-au așezat bine echipele pe teren și în minutul 3 oaspeții au deschis scorul în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, Gârleanu a reluat nestingherit cu capul din 6 m în plasa porții apărate de Mădălin Soare. În minutul 7 brăilenii au avut șansa să egaleze, dar Stelian Nicoliță din mijlocul careului mare a șutat într-un fundaș advers și mingea a ieșit în corner. În minutul 11, apărarea brăileană a rămas visătoare și R. Stoica a scăpat singur cu Soare, a șutat de la marginea careului de 16 metri pe lângă portarul Conpetului și a majorat avantajul oaspeților pe tabela de marcaj. În minutul 16, Lupu a șutat de la 7-8 m însă portarul Vasiliu a respins în corner. Lovitura de colț a fost executată la 6 m în fața porții, de unde Nicoliță a reluat slab în portarul oaspeților.

Nicolita transforma primul penalty
Nicolita transforma primul penalty

În minutul 20, Lupu l-a driblat pe Petrea, acesta a căzut și a atins mingea cu mâna, jucătorul brăilean a reușit să șuteze pe poartă și să înscrie, dar arbitrul Sergiu Mavriche din Bacău a fluierat penalty înainte ca Marius Lupu să apuce să șuteze la poartă. Penalty-ul a fost executat de Nicoliță, care a transformat cu precizie, chiar dacă portarul a ghicit colțul în care a șutat atacantul Conpetului. Un minut mai târziu, Andrei Crăciun a șutat de la 23 de metri, dar Vasiliu a reținut fără probleme.

În minutul 31, Marcel Gheorghe și-a încercat și el norocul cu un șut de la 22 de metri, dar Vasiliu a reținut. În minutul 32, același marcel Gheorghe a executat direct pe poartă o lovitură liberă din colțul careului de 16 m, dar mingea a trecut puțin peste poartă. În minutul 36, Stoica trimite mingea în poarta lui Soare după ce a preluat-o cu mâna, dar centralul nu validează golul și îi acordă atacantului de la Liești cartonașul galben.

În minutul 41 oaspeții marchează al treilea gol, în urma unei centrări de pe partea stângă a lui Gârleanu, reluată în poartă din 6-7 m de R. Stoica, scor 1-3. Peste numai trei minute, la o lovitură liberă de pe partea stângă, D. Voicu a exucutat în careu, Soare a ieșit greșit și Petrea, urcat în atac, a reluat cu capul în poarta goală, 1-4. Brăilenii au repus mingea la centru și au pornit atacul, Niță a pătruns în careu și a fost faultat de Nastea, centralul dictând al doilea penalty pentru gazde. Nicoliță a executat din nou și a transformat, 2-4, rezultat cu care avea să se încheie prima repriză.

Nicolita stabileste scorul primei reprize
Nicolita stabileste scorul primei reprize

În primul minut al reprizei secunde, Nicoliță din 7-8 m lateral lobează peste portarul Vasiliu, dar mingea se duce în transversală, iar Nastea degajează de pe linia porții. Peste 3 minute, același Nicoliță a pierdut controlul balonului la 14 m de poartă și a fost blocat de portarul Lieștiului. Ocaziile gazdelor puteau fi răzbunate, dar Soare a intervenit foarte bine la șutul lui Gârleanu de la 10 m lateral dreapta, în minutul 53, când a respins de la rădăcina barei. Mingea a rămas la cei de la Sporting, dar Soare a reușit să respingă și șutul de la 12 m a lui D. Voicu, mingea a juns la Gârleanu, care a trimis-o în poartă, dar se afla în poziție afară din joc și scorul a rămas 2-4.

Craciun patrunde in careu si centreaza pentru Nicolita care face 3-4
Craciun patrunde in careu si centreaza pentru Nicolita care face 3-4

În minutul 55 Nicoliță, cel mai periculos atacant al gazdelor, a șutat de la 10 m, însă destul de slab și portarul oaspeților a boxat. Un minut mai târziu, Crăciun a driblat un fundaș advers, a pătruns în careu și a centrat la 6 m în fața porții, de unde Nicoliță a reluat în plasă, 3-4. În minutul 58 Lupu a șutat de la marginea careului, dar portarul oaspeților a reușit să apere. Peste alte trei minute, Nicoliță nu a reușit să ajungă la o minge trimisă în careu de Crăciun.Nicolita golgeterul Conpetului si in acest campionat

În minutul 67 avea să vină și golul egalizator. Bogoș i-a pasat la marginea careului lui Nicoliță, acesta i-a trimis o pasă liftată în lateral dreapta lui Marcel Gheorghe, iar acesta a reluat puternic de la 14 m în plasa porții lui Vasiliu. Revenirea spectaculoasă a elevilor lui Vasile Darie avea să se concretizeze în minutul 73 cu al cincilea gol. Stănciulescu a trimis o pasă în adâncime peste fundașii adverși, Alin Radu a urmărit foarte bine și a reluat de la marginea careului cu boltă peste portarul Lieștiului în poartă, scor 5-4.

Interventie salutara a lui Soare
Interventie salutara a lui Soare

În minutul 82, mijlocașii Conpetului au pierdut o minge la mijlocul terenului și Balaban a faultat la 35 de metri de poartă primind al doilea cartonaș galben. Dragoș Voicu a executat direct pe poartă, dar Soare a avut o intervenție excelentă și a scos de sub transversală, cu prețul unei accidentări, dar după ce a primit îngrijiri medicale a revenit între buturi. În minutul 86 Bogoș a greșit la mijlocul terenului, însă șutul lui voicu din unghi a fost respins de Soare. Brăilenii au pornit rapid pe atac, mingea a ajuns în careul oaspeților, dar șutul din unghi a lui Alin Radu a fost respins de Vasiliu. În minutul 88, Stoica de la Sporting Liești a primit și el al doilea galben și a fost eliminat, pentru un fault la 30 de metri. Lovitura liberă a fost executată direct pe poartă de Alexandru Ilie, dar portarul a respins și rezultatul final al meciului a rămas și după cele 3 minute de prelungiri, 5-4 pentru Conpet Cireșu.Ilie suteaza direct pe poarta din lovitura libera

Echipa antrenată de Vasile Darie a încheiat sezonul 2013-2014 din seria a II-a a Ligii a 3-a cu o victorie, care a adus-o pe primul loc în clasametul play-out, cu 31 de puncte, reușind astfel să rămână și sezonul viitor în Liga a 3-a, în urma unor evoluții bune.DSCF4761

În acest meci pentru Conpet Cireșu au jucat: M. Soare – G. Dumitrașcu, C. Stănciulescu, G. Preda (min. 46 Al. Ilie), Al. Cireașă (min. 46 Bogoș) – Al. Balaban, A. Crăciun, M. Lupu (min. 64 A. Radu) – A. Niță (min. 85 Colilie), S. Nicoliță, M. Gheorghe.

Sporting Liești: Vasiliu – Scutaru, Petrea, Nastea, Petcu (min. 46 Anastasie) – R. Stoica, Adamache (min. 39 Dr. Voicu), Lovin, Daniel Voicu – Bahnașu, Gârleanu (min. 76 Dorojan).

În celălalt meci din acestă seria a play-outului, Callatis Mangalia a învins cu 4-0 (1-0) meciul cu Rapid Fetești.

Clasamentul final din play-out este următorul:

1Conpet Cireşu1894542-3231
2Callatis 2012 Mangalia18101736-3431
3Oţelul II Galaţi1886434-2130
4Sporting Lieşti1874730-3025
5Rapid Feteşti18351016-3114
6Progresul Cernica103079-199
Vasile Darie
Vasile Darie

Echipa antrenată de Vasile Darie merită felicitată pentru performanța obținută în această ediție de campionat, în care practic au terminat pe locul 7 și au demonstrat în majoritatea meciurilor că își merită locul în Liga a 3-a. Acum urmează o binemeritată vacanță, după care va începe greul, cu un lot care probabil va suferi câteva modificări, unii dintre jucători fiind pe lista celor de la CF Brăila pentru campionatul viitor, Conpet Cireșu urmând să devină CF Brăila II, cu mulți jucători tineri și de perspectivă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •