Cultura

Concursul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii ”Armoniile Dunării”

Concursul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii ”Armoniile Dunării”
Concursul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii ”Armoniile Dunării”
Concursul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii ”Armoniile Dunării”

Școala Populară de Arte Vespasian lungu Brăila organizază vineri, 24 martie 2017, a VIII-a ediție a Concursului naţional de muzică uşoară pentru copii „Armoniile Dunării”. Concursul este destinat copiilor între 7 şi 18 ani pasionați de muzica uşoară. Concursul este cuprins în Proiectul Managerial şi în Agenda Culturală a judeţului Brăila pe anul 2017.

Evenimentul se doreşte a fi o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente, precum şi readucerea în atenţia publicului, a celor  mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională.
La ediţia anterioară, au intrat în finală, după faza de preselecţie, aproximativ 60 de concurenţi împărţiţi pe trei categorii de vârstă, reprezentând oraşele: Amara, Bârlad, Breaza, Bucureşti, Buzău, Codlea, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Medgidia, Piteşti, Tecuci, Tîrgu Jiu, Slobozia şi Brăila.
Au fost premiaţi 30 de concurenţi, Marele Premiu şi Trofeul fiind câştigate de Sîrghi Alexandra-Serenada (13 ani) din Galaţi, care la ediția din acest an este invitată să susțină un recital.
Ca în fiecare an, juriul este compus din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti şi din profesori de specialitate: Mihai Vanica, preşedinte (compozitor); Viorela Filip (profesor canto, compozitor, interpret); Adrian Ordean (compozitor, interpret); Mariana Iordache (profesor canto).
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Filarmonica “Lyra – George Cavadia” Brăila, Bibilioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila și este structurat pe trei categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani (împliniți în ziua concursului).

În urma preselecţiei, juriul va admite în etapa finală un număr cuprins între 15-20 concurenţi pentru fiecare categorie de vârstă în parte. Concurenţii admişi în urma preselecţiei vor interpreta în concurs o singură piesă, la alegerea profesorului/îndrumătorului.

Laureaţii concursului vor primi diplome şi premii în bani în valoare netă totală de până la 6.000 lei, Marele Premiu fiind în valoare netă de 600 lei şi însoţit de Trofeul „Armoniile Dunării”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •