Administratie Economie

Codul Silvic va fi rediscutat in Parlament peste 2 luni

Codul Silvic va fi rediscutat in Parlament peste 2 luni
Codul Silvic va fi rediscutat in Parlament peste 2 luni
Codul Silvic va fi rediscutat in Parlament peste 2 luni

 

Noul Cod Silvic se va întoarce în Parlament în luna septembrie 2014, după ce în luna iunie au lipsit doar cinci voturi pentru a fi adoptat în Camera Deputaţilor. Noul Cod Silvic a fost respins atât de Opoziţie, cât şi de unii parlamentari ai PSD.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a declarant că în luna septembrie în Parlament se vor purta dezbateri pentrun noul Cod Silvic. Asta după ce luna trecută, mai erau necesare 5 voturi ale deputaților pentru a fi adoptat.

Doina Pană a spus:

M-am gândit la modul două săptămâni la Senat şi două săptămâni la Cameră, pentru că vreau ca toţi guralivii, care înainte inclusiv se lăudau cu ce amendamente benefice au venit ei la Codul Silvic, şi în ziua votului au votat Nu, şi mă refer şi la figuri liberale locale şi la cei din PDL, să aibă surpriza că, totuşi, Codul Silvic va trece.

Demnitarul de la București a recunoscut că au existat şi colegi din PSD care au votat împotrivă sau s-au abţinut şi a adăugat că reacţiile în teritoriu au fost de „revoltă” faţă de neadoptarea Codului Silvic.

Ministrul delegate pentru Ape, Păduri și Piscicultură a relatat:

Cinci voturi au lipsit. Putea trece, pentru că alte două legi organice înainte au trecut. Au fost care s-au abţinut (n.r. – parlamentari PSD). Eu nu cred că trebuie să lămuresc colegii de partid. Vreau să vă spun că am primit enorm de multe telefoane de la grupul de lucru care s-a întâlnit la Braşov şi care a lucrat pentru varianta aceasta de cod silvic, de la proprietari, de la firme, de la toţi. Şi ONG-urile au fost revoltate, şi Ministerul de Interne a fost revoltat. Sunt convinsă că, pe plan local, fiecare va conştientiza, dacă nu a conştientizat până atunci, că de fapt este ceva foarte important şi foarte benefic. Nu cere nimeni să voteze la comandă, dar trebuie să ai nişte argumente.

Reamintim că Plenul Camerei Deputaţilor a respins, pe data de 24 iunie 2014, proiectul de lege privind modificarea Codului Silvic, care prevedea, printre altele, limitarea achiziţionării la maximum 30%, de către un operator economic, din volumul disponibil, la nivel naţional, dintr-un sortiment industrial de masă lemnoasă, din fiecare specie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •