Sport

CF Braila a incheiat sezonul cu o victorie in deplasare

CF Braila a incheiat sezonul cu o victorie in deplasare
CF Braila a incheiat sezonul cu o victorie in deplasare
CF Braila a incheiat sezonul cu o victorie in deplasare

Atmosferă de vacanță la ultimul meci al CF Brăila în această ediție de campionat disputat pe stadionul Farului din Constanța. Brăilenii au început meciul cu o echipă formată din jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon, pentru că Alin Pânzaru a vrut să le de-a o șansă și acestora să arate ce pot, chiar dacă meciul era unul fără miză pentru ambele echipe. În urma acestei victorii CF Brăila a terminat pe locul 1 în clasamentul play-out.

După o primă repriză albă, în care CF Brăila a avut o bară la lovitura de cap a lui Cazan, oaspeții de la CF Brăila au avut primele două ocazii de gol la poarta apărată de Puia în debutul reprizei secunde. Replica gazdelor nu a întârziat să apară și Farul a egalat Brăila la situații de gol.

Introducerea pe teren a experimentaților mijlocași Spătaru, Frunză și Cl. Ionescu a dat mai multă consistență în jocul brăilenilor și în minutul 80 au deschis scorul prin Laurențiu Petean, care a șutat de la 10 m lateral dreapta în colțul lung al porții constănțene. Trei minute mai târziu, Bogdan Spătaru a luat o acțiune pe cont propriu, a ajuns până la linia porții, a întors un fundaș al gazdelor și a șutat puternic în colțul lung al porții lui Puia, de la 6 m într-un unghi destul de dificil.

Finalul de meci a fost al Farului, care a reușit să reducă din diferență după o lovitură liberă de la 22 de metri lateral stânga executată excelent de Daniel Stan. Constănțenii puteau egala la ultima fază de joc, dar au șutat prea slab de la 12 m de poartă și Comănescu a reținut în doi timpi. S-a terminat Farul – CF Brăila 1-2, iar Liga a 2-a a intrat în vacanță, dar ambele echipe se vor întâlni și în campionatul următor în Liga secundă, pentru că deși a terminat pe ultimul loc în clasament, constănțenii pot beneficia de mărirea numărului de echipe din fiecare serie la 14, dar și de retragerea celor de la Corona Brașov.

Au jucat pentru Farul: Puia – Igiroşanu (min. 46 Coteanu), Ciobanu, Stan, Pâslaru (min. 55 Tothăzan), Buzea, Niţescu (min. 25 Meleandră), Muscă, Cl. Popa, Caciandone, Ali Erdal. Antrenor: Gica Mina

CF Brăila: Comănescu – Roşu, Olenic, Ignat, Ghiocel, Dima, Petean, Vlad Omer Cristian (min. 60 Frunză), Stângaciu (min. 66 Cl. Ionescu), Ndigwe, Cazan (min. 46 Spătaru). Antrenor: Alin Pânzaru.

În celelalte două meciuri din play-outul seriei I a Ligii a 2-a s-au înregistrat rezultatele:

Rapid Suceava – Unirea Târlungeni 4-2 (2-0)

Gloria Buzău – Dunărea Galați 2-1 (2-0).

Clasamentul play-out la finalul campionatului este următorul:

1CF Brăila20104623-2034
2Gloria Buzău2095630-2232
3Unirea Tărlungeni2087524-1931
4Rapid CFR Suceava2085729-2929
5Dunărea Galaţi2075823-2126
6Farul Constanţa20341314-2913

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •