[quote style=”1″] Un alt popas pe drumul “vegetal” al postului Pastilor, il facem chinuiti de pofte, langa banalul cartof, nou insa, pretext de reflectie insa si constatare ca putem sa traim totusi cu atat de putin.
Nu pot sa nu-mi amintesc de vremea copilariei, imi placeau cartofii copti mult, prin urmare m-am gandit totusi…”de ce nu ?” Ce poti spune despre un banal cartof copt? Mai nimic,…dar totusi, atat de multe. Ca-i nou, ca-i vechi, mai putin conteaza, ceea ce este important sunt amintirile trezite, despre vremuri apuse, despre alte timpuri, despre alti oameni. …” O tempora!…o mores…”
Mda, sa lasam totusi trecutul sa ramana in amintire si sa ne ocupam putin si de coptura noastra. Prin urmare, cartofi! Ce fel, de unde…, cati? Am gasit ceva cartofi noi la magazin si asta-i ce a iesit…autentic de post![/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 4 cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 8 fire de green chives (arpagic verde)
- sare,
- piper
[/list]
Mod de preparare:
1. Spalam cartofii foarte, da’ foarte bine, pentru ca ii folosim cu tot cu coaja.
2. Crestam in felii foarte subtiri, dar nu pana la capat.
3. Introducem cartofii in cuptorul preincalzit la 180 grade.
4.Alcatuim un sos citronette( vezi metode de baza sosuri pentru salate) din zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper.
5. Cu o pensula de silicon pensulam din cand in cand cartofii cu sosul citronette.
6. Sunt copti atunci cand se desfac din taieturi. Se scot si se asezoneaza cu restul de sos!
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare