Actualitate

Ca de sărbători, infracțiuni cu materiale pirotehnice

Ca de sărbători, infracțiuni cu materiale pirotehnice

În ultima zi din anul trecut, când toată lumea se pregătea pentru petrecerea Revelionului, jandarmii au depistat cinci bărbați care dețineau și ofereau spre vânzare mai multe materiale pirotehnice interzise. 

În data de 31 decembrie 2018, în jurul orei 10.25, o patrulă de jandarmi s-a sesizat din oficiu despre faptul că în staţia de TAXI de la capătul liniei 4 de autobuz, în cartierul Viziru I, două persoane de sex masculin oferă spre vânzare materiale pirotehnice din clasa celor interzise a fi comercializate de către persoane neautorizate.

În urma legitimării a fost identificaţi numiţii B. M., în vârstă de 35 ani şi V. M., în vârstă de 29 ani, ambii din Brăila, ce ofereau spre vânzare 20 cutii x 60 buc. petarde PICCOLO CORSAIR; 12 buc. artificii cu multiple focuri MAGICAL SHOTS; 23 buc. artificii cu multiple focuri CRACKING COLOR și 20 buc. pocnitori de avertizare, FIRE SHOW.

Tot în data de 31.12.2018, în jurul orei 17.20, un alt echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Brăila, aflându-se în misiune, s-a autosesizat despre faptul că pe Calea Brăilei, în dreptul imobilului nr. 46 din oraşul Ianca, o persoană de sex masculin oferă spre vânzare materiale pirotehnice din clasa celor interzise a fi comercializate de către persoane neautorizate. Asupra acestuia s-au găsit 2 cutii x 100 buc. petarde ACHTUNG; o cutie x 60 buc. petarde ACHTUNG și o cutie x 60 buc petarde PICCOLO CORSAR.

Tot în data de 31.12.2018, în jurul orelor 20:20, o patrulă de jandarmi s-a sesizat din oficiu asupra faptului că pe Aleea Cocorilor, în dreptul Bl. E3 din din cartierul Viziru III, municipiul Brăila, două persoane de sex masculin deţineau materiale pirotehnice interzise.

În urma legitimării a fost identificată numiţii C. V. în vârstă de 26 de ani şi M. V. în vârstă de 30 ani, care deţineau, în 3 sacoşe de rafie, următoarele materiale pirotehnice: 16  cutii x 60 buc petarde CORSAIR; 5  cutii x 100 buc petarde CORSAIR; 3  cutii x 20 buc. ORIGINAL FIRE SHOW; o baterie cu 7 focuri HI-TEC; 6 buc. CIRCOBLITZ FS1; 3 buc. CACTUS RAIN; 12 BANANA BLUE COLOR și 12 MAGICAL SHOTS.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul, folosirea de materiale explozive executate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 din Legea 126/1995.

Persoanele au fost predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Brăila pentru continuarea cercetărilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •