ProBr

Braileanca Anamaria Ionita – medalie de argint cu stafeta Romaniei la Campionatele Balcanice de Atletism

Braileanca Anamaria Ionita – medalie de argint cu stafeta Romaniei la Campionatele Balcanice de Atletism
Braileanca Anamaria Ionita - medalie de argint cu stafeta Romaniei la Campionatele Balcanice de Atletism
Braileanca Anamaria Ionita – medalie de argint cu stafeta Romaniei la Campionatele Balcanice de Atletism

 

Sâmbătă și duminică la Pitești s-a desfășurat a 73-a ediție a Campionatului Balcanic de atletism, competiție la care au participat atleți din 14 țări din Balcani. Echipa atleților din România a s-a clasat pe primul loc în clasamentul general al punctelor 323,5 puncte, pe locul 2 situându-se Bulgaria cu 159,5 puncte.

Printre sportivii români medaliați la aceast Campionat Balcanic s-a numărat și atleta brăileancă, Anamaria Ioniță, care a alergat în schimbul 3 al ștafetei României de 4×100 m plat, clasată pe locul 2. Anamaria Ioniță a făcut o cursă foarte bună și după ce a preluat ștafeta de pe locul 5, a schimbat ștafeta cu Anamaria Ogrăzeanu de pe locul 3, iar câștigătoarea probei de 100 m plat a reușit să ducă apoi ștafeta României pe locul 2 și să obțină medalia de argint.

Anamaria Ioniță a alergat duminică în alte două probe, dar pe o vreme cu ploaie și vânt puternic a ratat de puțin podiumul atât la 200 m plat cât și la 100 m garduri. La 200 m plat brăileanca a câștigat seria a doua cu timpul de 24.48 secunde, dar acesta a fost al cincilea timp al probei, dar a adus 4 puncte pentru echipa României.

 

Anamaria Ionita la 100 m garduri
Anamaria Ionita la 100 m garduri

 

La 100 m garduri fete, Anamaria Ioniță a alergat în seria a doua, pe culoarul 5, dar după ce a condus primii 80 de m a ratat câștigarea seriei pe ultimii metri fiind depășită cu o sutime de secundă de Elisavet Pesiridou din Grecia, care i-a suflat astfel și medalia de bronz. În urma locului 4 ocupat la această probă, cu timpul de 13.83 secunde, Anamaria Ioniță a adus alte 5 puncte la zestrea echipei României.

Pentru echipa României au câștigat medalii de aur la aceste Campionate Balcanice: Bianca Răzor – 400 m plat, Marian Oprea – lungime, Nicoleta Anghelescu – suliță, Luiza Ogrăzeanu – 100 m plat, Angela Moroșanu – 400 m garduri, Cristina Bujin – triplusalt, Elena Lavric -800 m, Nicoleta Soare -5000 m, 4×100 m plat ștafetă băieți, Alina Rotaru – lungime, Florina Pierdevară -1500 m, Marian Opera – triplusalt, ștafeta de 4×400 m plat feminine.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •