ProBr Sport

Braila a plecat cu un punct de sub Pietricica

Braila a plecat cu un punct de sub Pietricica
Braila a plecat cu un punct de sub Pietricica
Braila a plecat cu un punct de sub Pietricica

Dacia Unirea Brăila a remizat sâmbătă pe terenul Ceahlăului, scor 1-1, după un meci echilibrat, în care gazdele au arătat o cu totul altă față decât în toamnă. Nemțenii au aliniat o echipă cu multe noutăți, cu jucători valoroși și 8 străini în primul 11 aliniat de antrenorul italian Stefano Maccoppi. 

Elevii lui Alin Pânzaru au început bine meciul de la Piatra Neamț, iar în prima jumătate de oră au dominat jocul teritorial. Gazdele și-au trecut prima ocazie de gol în minutul 20, când Gomis a scăpat în banda dreaptă, dar Mitrea a scos şutul acestuia.pe fondul unui joc bun al brăilenilor, în minutul 37 Stănciulescu s-a complicat și în loc să trmită mingea în față a pasat în spate la Ghiocel, iar degajarea acestuia a fost recuperată de Drăghiceanu, care a intrat în careu, i-a pasat lui Hidalgo, care l-a invins pe Mitrea, 1-0 pentru Ceahlăul.

După primirea golului brăileni au egalat după egalare, iar în minutul 44 Pușcașu a fost faultat la 22 de metri de poarta lui Barna. Lovitura liberă a fost executată foarte bine de Sorin Frunză și mingea a intrat în poarta apărată de portarul nemțenilor, 1-1, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză.

În repriza a doua brăilenii au reclamat două penalty-uri, la Frunză și la Onofraș, dar centralul Anghelinei a închis ochii și nici asistenții n-au semnalizat infracțiunile din careul Ceahlăului. Pe final de meci, o minge adresată lui Onofraș, aflat între fundașii centrali ai gazdelor, a fost rezolvată de aceștia cu o palmă adresată experimentatului atacant al celor de la Dacia Unirea, dar arbitrul Anghelinei n-a văzut nimic neregulamentar.

În minutul 83 Ceahlăul a avut o situație de gol, la o lovitură liberă din lateral. Apărarea brăilenilor a respins în centru, dar B. Gomis a șutat din 10 metri peste poartă și rezultatul final a rămas 1-1.

”A fost un meci echilibrat, cu o echipă a Ceahlăului mult întărită față de sezonul de toamnă. Am primit foarte ușor golul, la o greșeală a apărării noastre și apoi am alergat după egalare. La 1-1 am avut două penalty-uri neacordate, dar noi nu suntem Rapid-ul să primim penalty la orice pătrundere în careu. Urmează miercuri, de la ora 14.00, meciul cu Rapid București pe teren propriu, când sperăm să obținem un rezultat pozitiv. Așteptăm cât mai mulți spectatori brăileni la acest meci, chiar dacă este programat de la ora 14.00 în cursul săptămânii” a declarat Alin Pânzaru, antrenorul principal al Daciei Unirea Brăila.

Ceahlăul Piatra Neamț: Barna  – Cerrajeria, Castells, Napoli, Pedrosa – Hidalgo Gonzales, Drăghiceanu (min. 60 Lupei), B. Gomis, Mitrofan, G. Mendy (min. 71 Bamba), Margină. Antrenor: Stefano Maccoppi
Dacia Unirea Brăila:  Mitrea – M. Dima, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – I. Oprea, Olenic (min. 46 Petean), C. Roşu, Frunză – Muscă, Puşcaşu (min. 71 Onofraș). Antrenor: Alin Pânzaru.

În cadrul etapei a XX-a, sâmbătă s-au mai jucat meciurile:

Oțelul Galați – Gloria Buzău 0-2

ACS Berceni – SC Bacău 1-0

CS Balotești – Rapid CFR Suceava 0-0

În urma rezultatelor înregistrate în această etapă Dacia Unirea Brăila rămâne pe locul 3 cu 37 de puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •