Ingrediente:
120 gr. de unt nesarat
180 gr. de zahar brun
2 linguri de lapte
o fiola de esenta de vanilie
1 ou
150 – 200 gr. de faina
½ lingurita de sare
1 lingurita de bicarbonat de sodiu + 1 lingurita de praf de copt
240 gr. de fulgi de ciocolata
150 gr. de nuca maruntita (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Taiati untul in cuburi mai mari si puneti-l intr-un castron pentru mixer. Reteta spune sa folositi mixerul pentru a prepara aluatul din unt, zahar brun, lapte si vanilie. Insa puteti sa folositi si o lingura speciala pentru amestecat. Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi adaugati si oul.
Acum puneti ingredientele uscate ( faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt) si mixati pana se incorporeaza. Daca vi se pare ca aveti un aluat prea moale mai puteti pune inca 2-3 linguri de faina cernuta. Adaugati, de asemenea fulgii de ciocolata si nuca (optional).
Este indicat sa folositi o tava cat mai mare pentru a face o singura serie de biscuiti, insa puteti sa folositi si doua tavi. Tapetati tava/tavile cu hartie pentru copt.
Apoi, cu o lingura luati din compozitia acestei retete si formati cu mana o bila. Nu aplatizati biscuitii deoarece nu vor mai creste, ci din contra se vor intinde in tava. Aveti grija sa puneti fiecare biscuite la o distanta de 3 cm (pentru ca vor mai creste putin si nu vreti sa se lipeasca intre ei).
Dati la cuptor timp de 8-10 minute daca vreti niste biscuiti mai moi si 11-13 minute pentru niste biscuiti mai crocanti.