Silviu Mares 19 noiembrie 2012
Big Brother devine functional in 11 zone periculoase din Braila
Big Brother devine functional in 11 zone periculoase din Braila
Big Brother devine functional in 11 zone periculoase din Braila

Sistemul de monitorizare video a municipiului Braila, proiect in valoare de peste 3,5 milioane lei, care are drept scop prevenirea criminalitatii si cresterea sigurantei locuitorilor, devine functional saptamana aceasta.

Proiectul prevede instalarea a 200 de camere video in intersectii si 11 puncte strategice din oras si este implementat prin Programul Operational Regional 2007-2013, axa prioritara „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”.

Valoarea totala a proiectului este de 3.545.234,20 lei, din care suma eligibila de 2.844.677,68 lei, iar cea nerambursabila de 2.787.784,12 lei.

Proiectul vizeaza implementarea unui sistem de supraveghere care urmareste cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Braila, cu precadere in zonele identificate ca avand un potential infractional ridicat, prevenirea fenomenelor infractionale prin monitorizare video si interventie rapida in cazul comiterii unor ilegalitati.

Potrivit proiectului, sistemul video va facilita activitatile de prevenire a infractionalitatii, prin determinarea din timp a conditiilor de aparitie a infractiunilor, realizarea unor baze de date pentru analiza evenimentelor, obtinerea unor probe juridice obiective si scaderea timpului de raspuns in cazul interventiilor pentru situatii de urgenta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.