Sport

Au dres busuiocul. HC Dunarea Braila – HCM Baia Mare 26-18 (17-11)

Au dres busuiocul. HC Dunarea Braila – HCM Baia Mare 26-18 (17-11)
Au dres busuiocul. HC Dunarea Braila – HCM Baia Mare 26-18 (17-11)
HC Dunarea Braila – HCM Baia Mare 26-18 (17-11)

Meciul cu Baia Mare a insemnat debutul pe banca tehnica pentru Cristian Cezar Preda, ca antrenor principal, avandu-l secund pe Viorel Alexandru. Totodata a debutat la echipa mare si junioarea, Diana Cristina Axinte, care a inscris un gol, dar a primit si o eliminare de doua minute.

Vineri 1 martie, de la ora 18.00, in prezenta a circa 700 de spectatori, HC Dunarea Braila, cu Cristian Cezar Preda si Viorel Alexandru pe banca tehnica, a castigat categoric meciul cu HCM Baia Mare, ocupanta locului secund in Liga Nationala de handbal feminin. Brailencele au fost la timona partidei din primul pana in ultimul minut, maramuresencele reusind doar sa egaleze de 4 ori, la 2-2, 5-5,8-8 si 9-9 in minutul 22, dupa care handbalistele de la Dunarea, sustinute si de spectatorii prezenti in sala s-au desprins pe tabela, 13-9 in minutul 25:15, dupa doua contra-atacuri finalizate de Brot si Moldovan. La pauza, HC Dunarea a avut un avantaj de 6 goluri, 17-11, cu ultimele doua goluri inscrise de Adina Brot.

In mitanul secund, handbalistele lui Preda s-au desprins repede la 8 goluri, 20-12 in minutul 33 si pe fondul ratarilor la ambele porti, Smedescu si Dobre avand cate 8, respectiv 9 interventii in aceasta repriza, iar finalul meciului s-a intamplat la scorul de 26-18, cu doar 16 goluri inscrise in repriza a doua.

Pentru HC Dunarea Braila au jucat: Gabriela Dobre – 16 interventii, Elena Voicu -3 interventii, Adina Brot – 7 (3 de la 7 m), Gabriela Perianu -6, Alina Horjea -5, Ada Moldovan -4, Andreea Adespii -1, Raluca Irimia -1, Diana Axinte -1, Iryna Shutska, Liliana Craciun, Nicoleta Esanu.

Pentru echipa lui Costica Buceschi au jucat: Mihaela Smedescu -8 interventii, Claudia Cetateanu -5 interventii, Melinda Geiger -6 (2 de la 7 m),  Eliza Buceschi -4, Aneta Pirvut -2, Andrada Maior Pasca -2, Oana Bondar -1, Diana Puiu -1, Laura Oltean-2, Ioana Negria, Timea Tatar, Renata Ghionea si Georgeta Dinis Vartic.

HC Dunarea a ratat o aruncare de la 7 m prin Horjea, in minutul 21 la scorul de 9-8, in timp ce pentru Baia Mare au ratat cate o aruncare de la 7 m, Geiger si Puiu. Irimia si Shutska au primit cate doua eliminari de doua minute, iar Axinte si Eliza Buceschi, cate una.

Cu aceasta victorie, HC Dunarea a acumulat 14 puncte, si cel putin pana la meciul dintre HC Zalau si Danubius Galati, au urcat pe locul 4 in clasament, dar nu vor cobori dupa ce se vor juca toate meciurile etapei a XV-a, mai jos de locul 5. urmatoarea etapa, pe 9 martie, HC Dunarea Braila va juca in deplasare, la HCM Roman, dupa care se va intra intr-o pauza competitionala de 4 saptamani, in care se va reuni nationala Romaniei pentru trofeul Carpati, care anul acesta se va desfasura in perioada 22-24 martie, la Craiova.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.