educatie

Astazi au inceput simularile pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII

Astazi au inceput simularile pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII
Astazi au inceput simularile pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII
Astazi au inceput simularile pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII

În perioada 13-17 martie 2017, elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a susţin simularea Evalurării Naţionale, respectiv a examenului de Bacalaureat. Astăzi, de la ora 9.00 este programată proba scrisă la limba şi literatura română. 

În săptămâna 13-17 martie, elevii din ultimul an de gimnaziu susţin simularea Evaluării Naţionale, iar cei din clasele a XI-a și a XII-a susțin simularea la examenul de Bacalaureat. La clasa a VIII-a sunt înscrişi 2.746 elevi, la clasa a XI-a 2.782 elevi, iar la clasa a XII-a 2.421 elevi.

Simulările debutează cu proba scrisă la limba şi literatura română, programată luni, 13 martie, atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru Bacalaureat. Joi, 16 martie, va avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea Evaluării Naţionale şi proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat. Pe 17 martie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susţinută numai de elevii claselor a XII-a. Toate rezultatele vor fi afişate pe 31 martie.

Probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale se vor susţine în unităţile de învăţământ din judeţul Brăila şi vor începe la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore pentru elevii clasei a VIII-a şi de trei ore pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Evaluarea lucrărilor se va face de către profesori unităţii de învăţământ, iar rezultatele nu se trec în catalog, ele fiind analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii etc, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Reamintim că elevii din ultimul an de gimnaziu vor da examen la disciplinele limba şi literatura română şi matematică. Cei de clasa a XI-a vor susţine simularea bacalaureatului la limba şi literatura română şi matematică sau istorie.

Elevii din clasele a XII-a vor susține simularea examenului de Bacalaureat la limba şi literatura română şi probe la alegere din următoarele discipline: matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •