Stiri

Amenzi „grase” pentru un mic picnic

Amenzi „grase” pentru un mic picnic
Amenzi "grase" pentru picnic
Amenzi „grase” pentru picnic

      Atentie unde va asezati atunci cand veti iesi la iarba verde cu familia sau prietenii si doriti sa faceti un mic gratar. Legea Picnicului „nu va scuteste” de o amenda grasa, la fel ca si friptura de pe gratarul incins. Sanctiunile pot varia intre 200 de lei si 3.000 de lei, incat sa va taie pofta de mancare si petrecere.    
Minivacanta de 1 Mai sau Paste, nu poate fi numita sarbatoare fara traditionalele gratare si iesiri la iarba verde. Tot braileanul se pricepe sa incinga carbunii si sa arunce o fleica de carne pe foc. Atentie insa unde faceti focul si ce lasati in urma dupa voi, sa nu cumva sa incheiati distractia cu o amenda usturatoare.
Conform Legii Picnicului, intrata in vigoare in anul 2012, autoritatile trebuie sa amenajeze spatii speciale pentru picnicuri in parcuri sau in afara oraselor, sa indice locuri speciale pentru aprinderea focului, sa le doteze cu containere pentru colectarea selectiva a deseurilor si cu toalete ecologice. Nu va asteptati insa sa gasiti toate acestea in zonele din jurul Dunarii, singurul loc amenajat adecvat fiind cel din spatele statiunii Lacu Sarat.
Locurile preferate ale braileanilor pentru a iesi la iarba verde, cum ar fi padurea Lacu Sarat de pe buzaului, padurea de la Cabana Stejarului, “La berze”, din localitatea Varsatura sau pe malul Dunarii, fie Insula Mare a Brailei sau la Plaja Lipoveneasca, sunt in continuare neamenajate. Asta nu va impiedica sa faceti un gratar sau sa va intindeti paturile pe iarba, la soare. Dar trebuie sa respectati anumite reguli impuse de lege.
Comisarii Garzii Nationale de Mediu vor fi prezenti pe teren mai mult ca oricand in aceste zile, vor bate padurile in lung si lat pentru a fi siguri ca nimeni nu incalca legea. Si nu vor ezita sa ne amendeze daca gasesc nereguli.
Nu lasati focul nesupravegheat!
Persoanele care merg la picnic nu au voie sa spele obiectele folosite in apele din vecinatatea zonei special amenajate, sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele. Oamenii sunt obligati prin lege sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul asa cum l-au gasit, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri.
Amenzile sunt destul de consistente. Daca lasati gunoaiele imprastiate, amenda este intre 200 si 2.000 de lei. Daca aprindeti focul unde nu e loc special amenajat, platiti intre 2.000 si 5.000 de lei. Daca nu lasati locul de gratar curat si nealterat, daca aruncati tigarile peste tot si nu respectati linistea si bunele moravuri, scoateti din buzunar intre 300 si 3.000 de lei. Iar daca faceti picnic in afara zonelor special amenajate pentru astfel de activitati sau a zonelor indicate de autoritati pentru picnic, platiti intre 1.000 si 3.000 de lei. Asta este… „Unde-i lege, nu-i tocmeala”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.