Sport

Acuzatii grave la adresa unor jucatori de la Dacia Unirea Braila

Acuzatii grave la adresa unor jucatori de la Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Brăila a încheiat anul pe loc retrogradabil, antepenultimul din clasament, luând în calcul penalizarea de 8 puncte primită de Olimpia Satu Mare, care a ajuns astfel pe ultima poziție în clasamentul Ligii a 2-a. Antrenorul Alin Pânzaru a izbucnit la finalul meciului pierdut pe teren propriu cu Ştiinţa Miroslava cu scorul de 1-4, cea mai severă înfrângere din acest sezon competițional, şi a făcut acuzaţii grave la adresa unor foști și actuali componenți ai echipei.

Referitor la meciul cu Miroslava, Alin Pânzaru a declarat:

[quote]Am întâlnit o echipă care ne-a arătat cum se joacă un meci în deplasare în primul rând. Bravo lor. O echipă energică, cu câțiva copii interesanți. Veneau după o perioadă mult mai bună ca noi din punct de vedere sportiv, și noi în aceeași manieră, cu foarte mare ușurință în ultima treime și luăm goluri ca în curtea școlii. Dar problema nu e apărută acum. Problema e apărută încă din vară. Situația a fost care a fost și nu ne-am permis achiziții care să ne ajute. Avem de o echipă și atât. Dacă scuturi foaia numai copii, valoric nu prea aduci nimic, atâta timp cât apar accidentări, suspendări. E greu să joci cu jucători de 40 de ani, cu Frunză și cu Ivan, din lipsă de altceva. Ce ne-a mai venit de pe la Jucu am completat. Nu prea ne-am ridicat la nivelul așteptărilor. Am avut meciuri bune făcute. Chiar cu lotul acesta am atătat în multe momente că am avut prestații bune[/quote].

Pânzaru dă vina pe parcursul foarte slab al echipei în această parte a sezonului în special pe doi jucători pe care deja i-a dat afară după etapa a XVII-a. Acesta a spus că au fost jucători care au vândut meciuri și le-a fost gândul la cu totul altceva decât la antrenamente și la  a spus antrenorul la finalul jocului cu Miroslava, trimiţând săgeţi în special către Costel Roşu şi Gabriel Iosofache. În precedentele două etape, Pânzaru a mai făcut referiri la cei doi foşti elevi, însă niciodată nu a ajuns atât de departe încât să-i acuze direct, în faţa camerelor de luat imagini. Nici ceilalţi jucători din lotul Daciei Unirea nu au scăpat de acuzaţiile antrenorului.

Ce mă supără, şi le-am transmis şi lor, faptul că pe mijlocul campionatului şi începând cu luna septembrie, când nu s-au concretizat promisiunile finanţării, au avut cu totul alte preocupări. I-a preocupat orice altceva în afară de antrenament, de fotbal. Plus că au acceptat în vestiar jucători care, din dorinţa de a supravieţui şi a trăi, au început să vândă meciuri, efectiv. Alde Roşu, cu Iosofache, efectiv veneau prin vestiar şi se rugau de băieţi: ”Hai să trântim meciul. Hai să facem 2 pauză/1 final. Hai să facem aia, hai să aia”. Cei care au rămas nu s-au complăcut în poziţia asta, s-o facă, pentru că îi dădeam şi pe ei afară. Dar au acceptat, printre ei, jucători de teapa lor, iar la urechile noastre lucrurile astea au ajuns destul de târziu, când, efectiv, n-am avut ce face decât să-i dăm afară şi nu mai puteam să înăbuşim din faşă lucrurile astea. Şi asta le-am reproşat-o şi o să o spun public şi o să fac toate demersurile pentru ca jucători de genul ăsta, de ăştia care au fost şi au vândut, că am văzut că ies şi prin presă şi spun că şi-a făcut un nume. V-aţi făcut un nume de ordinari, blatişti nenorociţi. Asta v-aţi făcut. Şi lumea care a venit pe aici are mare dreptate. Meciul cu Mioveni, multe meciuri în care noi stăm pe margine şi ne uităm: ”Bă, ce se întâmplă?”. Aflăm după aia ce s-a întâmplat. Au vândut în draci, asta au făcut. Şi le-am reproşat-o şi lor pentru că au acceptat pe lângă ei jucători de genul ăsta, neinformându-ne pe noi. Băi frate, uite ce vrea ăla şi cu ăla. Din păcate. Şi acum ajungem în situaţia în care, numeric şi valoric, suntem cum suntem, că nu mai avem de niciunii pe aici, a răbufnit la finalul meciului cu Ştiinţa Miroslava antrenorul brăilenilor, Alin Pânzaru.

Tehnicianul echipei brăilene, care urmează acum și cursurile pentru Licența UEFA PRO, este convins că lucrurile se vor schimba în partea a doua a campionatului, după vacanța de iarnă, dacă autoritățile vor fi alături de echipă.

Avem o strategie pentru perioada următoare. Totul depinde de bani. Și în vară am avut, dar atâta timp cât nu avem o stabilitate financiară, să fii cu banii la zi, cu un buget care să-ți permită să faci achiziții, nu poți aduce, că nu îți vine nimeni. Când o să se pună lucrurile la punct și văd că s-au făcut eforturi și în ultima perioadă s-a dat drumul la finanțare, lucrurile vor sta altfel. Sunt discuţii să aducem jucători, dar, uite, înotăm în ultima parte a clasamentului şi gâfâim. Vă daţi seama că o să jucăm cu sabia deasupra capului şi sper să avem puterea, în primul rând stabilitatea financiară şi puterea să aducem jucători care să ne scoată. Caractere în primul rând, nu trântitori, nu blatişti ordinari, care să ne scoată din situaţia asta în care ne-au băgat şi ei şi noi, ca grupare, că suntem cu toţii de vină, şi eu. Toată lumea e vinovată aici. Dar totul depinde de partea financiară. Că şi ei s-au apucat de vândut şi de făcut nenorociri, e pentru că nu au avut. Nu e o scuză pentru asta şi nu tolerez lucrurile de genul ăsta, dar aici s-a ajuns şi ăsta e adevărul. Şi lumea care ţipă pe aici şi înjură, mare dreptate are, că lumea nu e proastă, vede. Şi să-i prindă, că sunt brăileni de-ai lor. O, Roşu, a dat afară golgheterul echipei! Pe vânzătorul echipei l-am dat afară, nu golgheterul echipei. Şi-a făcut un nume! Uite că și-o fi făcut un nume pe care şi l-a pătat aici prin ce a făcut în ultima perioadă. Dar o merităm, că, na, i-am primit pe aici, a mai spus Pânzaru.

[quote]Blatiștii ordinari de noi l-am făcut antrenor mare pe antrenorul Alin Pânzaru. Nu e adevărat nimic! Nu am cum să mă duc eu la jucători, să le propun să facă blat. La Satu Mare, de exemplu, am greșit o singură pasă, nu am făcut nici măcar un fault! Cum pot fi eu blat în meciul acela? Nu am fost implicat niciodată în astfel de chestii! O să apelez la un avocat, nu am avut niciodată probleme cu justiția. Merg până la capăt să-mi apăr onoarea. Eu vreau să mai joc fotbal![/quote], a precizat Costel Roșu, unul dintre jucătorii acuzați de implicare în meciuri trântite.

Având în vedere comentariile apărute privind declarația antrenorului Alin Pânzaru la finalul partidei cu Știința Miroslava, conducerea administrativă a Daciei Unirea Brăila a făcut unele precizări.

[quote]După jocul din deplasare cu Olimpia Satu Mare (pierdut cu 2-3 (2-1), în etapa a XVII-a), cu desfășurarea oarecum ciudată a evoluției scorului, în urma discuțiilor purtate cu jucătorii și banca tehnică implicată în jocul respectiv, au aparut suspiciuni de implicare in “jocuri necurate” asupra jucătorilor Roșu Costel și Iosofache Gabriel. Drept urmare s-a luat decizia rezilierii de îndată a contractelor cu cei doi (aceștia renunțând la toate drepturile financiare cuvenite) și a fost informat Departamentul de integritate și antifraudă din cadrul FRF. De comun acord cu banca tehnică s-a convenit ca evenimentul neplăcut să fie făcut public după finalul campionatului, pentru a nu perturba procesul de pregătire al echipei, si asa grav încercat de dificultăți financiare. Clubul nostru își reiterează poziția de a fi in prima linie a luptei pentru un fotbal curat (a se vedea cazurile Gloria Buzău, Alexandru Bălțoi), de a nu accepta nici măcar suspiciuni în propria “ogradă” privind asemenea fapte și de a lua primele măsuri în vederea îndepărtării oricăror bănuieli în acest sens. Vom colabora, ca și până acum, cu FRF și toate organele statului pentru clarificarea evenimentelor![/quote] a precizat Valentin Avramescu,  președintele Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •