ProBr

Actiunea ”Blocada” s-a soldat cu 400 de permise retinute in luna august

Actiunea ”Blocada” s-a soldat cu 400 de permise retinute in luna august
Actiunea ”Blocada” s-a soldat cu 400 de permise retinute in luna august
Actiunea ”Blocada” s-a soldat cu 400 de permise retinute in luna august

În luna august, Poliţia Română a suplimentat acțiunile la frontierele României, în cadrul acţiunii “Blocada”, pe sectoarele de drum cu trafic intens. Polițiștii brăileni au constatat 379 de infracțiuni, au aplicat peste 4.000 de sancțiuni contravenționale şi au reținut peste 140 de permise de conducere. În perioada iulie – august 2016, șeful Poliţiei Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, la nivel național, polițiștii să desfășoare acţiunea “Blocada”, la toate frontierele României.

Acțiunea s-a desfășurat ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Astfel, în luna august, în fiecare zi, au acţionat 100 de polițiști brăileni de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice, transporturi, din cadrul formaţiunii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă, desfășurând 160 de activități specifice.

S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În această perioadă, polițiștii au constatat 379 de infracţiuni, dintre care 74 în flagrant, dintre care 307 de natură judiciară, 45 la regimul circulaţiei rutiere și 4 la regimul armelor și munițiilor.

De asemenea, au fost aplicate 4.069 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.220.389 de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.081 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 779 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma celor 143 de filtre rutiere instituite, polițiștii brăileni au aplicat 3.135 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 10 pentru consum de alcool, 1.199 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 64 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 144 de permise de conducere, dintre care 11 pentru consum de alcool și 47 pentru viteză, şi au retras 40 de certificate de înmatriculare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •