Ingrediente:
– 100 grame de ciocolata amaruie
– 4 albusuri
– 2 galbenusuri
– 60 grame de zahar
– unt pentru ungerea formelor
Mod de preparare:
Se da cuptorul la 150 de grade, dupa care punem la topit ciocolata in bain-marie. Dati la foc mic, si amestecati incontinuu pentru ca se arde repede. Se bat abusurile spuma marind treptat viteza mixerului, dupa ce s-au intarit albusurile se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o spuma lucioasa si tare. Amestecam galbenusurile cu ciocolata topita ( aveti grija sa nu fie fierbinte ciocolata ) dupa care adugam doua linguri din spuma de albusuri, omogenizam bine si adugam restul spumei de albusuri. Asezati formele de souffle unse cu unt intr-o tava mai inalta si adugati compozitia facuta. Se pune apa calduta in tava pana la jumatatea formelor. Se tine la cuptor 20-25 minute. NU deschideti usa in acest timp pentru ca souffleul se va lasa.