ProBr

Dacia Unirea Braila victorie la scor de neprezentare in meciul cu Berceni

Dacia Unirea Braila victorie la scor de neprezentare in meciul cu Berceni

IMG_0868Dacia Unirea Brăila a  câștigat într-o manieră categorică ultimul meci de pe teren propriu în anul 2015, trecând de ACS Berceni cu 3-0, după un meci disputat în condiții deosebite, pe un teren îmbibat cu apă, după ploiele care au căzut în ultimele zile la Brăila.IMG_0801

Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la clubul Colectiv. În primele minute de joc ambele echipe au încercat să se obișnuiască cu terenul greu și nu au creat situații de gol.

În minutul 9 Stelică Nicoliță n-a ajuns la o pasă de pe dreapta, venită de la Onofraș, portarul Stoian ieșind în mijlocul careului de 16 metri și reținând mingea din fața atacantului brăilean. În minutul 16, Marius Dima a încercat să șuteze de la distanță, dar mingea s-a oprit în traiectoria ei într-un apărător al oaspeților. Un minut mai târziu, Necoară a centrat în mijlocul careului mare, dar reluarea din vole a lui Dima a fost reținută de portarul celor de la Berceni.

În minutul 19 Muscă i-a pasat în centru lui Nicoliță, acesta a făcut câțiva pași spre poartă, iar în momentul în care se pregătea să șuteze l-a văzut liber în dreapta pe Onofraș. Experimentatul jucător al brăilei a pătruns în careu și a șutat de la 14 metri lateral dreapta, la colțul lung, învingându-l pe portarul oaspeților, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila.

După gol, meciul s-a echilibrat, jocul desfășurându-se între cele două careuri de 16 metri. În minutul 30, Pădurețu a încercat să-l surprindă pe Mitrea cu un șut din colțul careului mare, dar portarul brăilean a deviat mingea în corner. În minutul 41 Pătrașcu a șutat de la 20 de metri, din poziție centrală, însă Mitrea a reținut și la pauză Dacia Unirea a intrat cu avantaj de un gol.

Repriza a doua a început în aceeași notă, cu o luptă pentru minge între cele două careuri. În minutul 54 brăilenii au obținut un corner de pe partea dreaptă a direcției lor de atac.

Necoară a executat din mijlocul unei bălți de apă, în centru careului, însă Ivan nu a reușit să reia spre poartă, fiind blocat de Cioranu. Mingea a ajuns pe partea stângă la Stănciulescu, fundașul brăilean a centrat din nou în careul mic, portarul a respins din fața lui Onofraș, dar mingea a ajuns spre Necoară, care a inaintat spre poartă fiind faultat de portarul oaspeților, ieșit hazardat din poartă. Centralul partidei, Andrei Antonie din București, a dictat penalty pentru Dacia Unirea.IMG_0839

Cel desemnat să execute a fost golgeterul echipei, Alexandru Muscă, care a șutat plasat în dreapta portarului, 2-0 pentru Brăila.IMG_0842

Imediat după primirea celui de-al doilea gol oaspeții au pornit un atac, Pădurețu a centrat de pe partea stângă, însă lovitura de cap a lui Ionică, din 8 metri puțin lateral, a trecut pe lângă bara porții lui Mitrea. În minutul 63 Nicoliță a încercat o pătrundere în careu, dar în momentul șutului a fost blocat de Fâșie și mingea a ajuns în brațele lui Stoian.

În minutul 69 brăilenii au recuperat o minge la centrul terenului, Dima i-a pasat pe stânga lui Nicoliță, iar atacantul brăilenilor a intrat în careu și l-a învins cu un șut de la 14 metri pe portarul advers, cu un șut la colțul ling, dintr-o poziție asemănătoare cu cea de la golul marcat de Onofraș.

În minutul 75 Pătrașcu a încercat să-l surprindă pe Mitrea cu un șut de la peste 30 de metri lateral, dar portarul brăilenilor a fost la post și a reținut mingea care se îndrepta spre vinclul porții sale. Brăilenii puteau face 4-0 la pătrunderea lui pușcașu, dar șutul acestuia din colțul acreului de 6 metri a fost respins de portar. În minutul 90 C. Mihai a încercat să-l lobeze de la 22 de metri pe Mitrea, însă portarul brăilean a fost pe fază și a agățat mingea pe care a reținut-o în doi timpi și meciul s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru Dacia Unirea Brăila, elevii lui Alin Pânzaru înregistrând astfel al patrulea succes consecutiv.IMG_0855

După această victorie clară, Dacia Unirea Brăila a trecut pe locul 3, la egalitate de puncte cu primele două clasate, Dunărea Călărași și Rapid București, dar giuleștenii vor juca abia luni, 30 noiembrie, meciul de acasă cu Gloria Buzău.  În ultimul meci din acest an, Dacia Unirea se va deplasa la Balotești, unde va întâlni pe CS Balotești, o echipă care n-a cunoscut gustul victoriei în ultimele 3 etape.

Dacia Unirea Brăila: Mitrea – Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (min. 76 S. Frunză) – Onofraş, Olenic, M. Dima, Necoară – Muscă (min. 82 Paul Ioan), S. Nicoliţă (min. 73 A. Pușcașu). Antrenor: Alin Pânzaru

ACS Berceni: R. Stoian – E. Nicu, Făşie, Cioranu, A. Radu – C. Ionică, Ettiene, Al. Radu (min. 84 Cană), A. Pătraşcu (min. 79 C. Mihai) – Pădureţu, M. Neagu (min. 67 V. Lungu). Antrenor: Marian Rada.

IMG_0821 IMG_0827 IMG_0834 IMG_0863 IMG_0868 IMG_0870

O mențiune pentru galeria brăileană, care deși micuță, și-a încurajat echipa din primul până în ultimul minut și nu a părăsit peluza nici atunci când ploaia a început din nou, pe finalul meciului. IMG_0804

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •