
Zece detinuti din Penitenciarul Braila au primit permisiunea de a merge duminica la Teatrul „Maria Filotti”, pentru a vedea spectacolul eveniment „Omul perna”, potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Braila, comisar Simona Kober.
„In vederea diminuarii impactului revenirii in comunitate dupa executarea pedepselor privative de libertate, Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din cadrul Penitenciarului Braila desfasoara o serie de activitati atat in penitenciar, cat si in comunitate, activitati care au un caracter educativ si stimulativ, avand drept scop dezvoltarea si incurajarea unor comportamente prosociale, cat si dinamizarea relatiilor cu mediul de suport. In baza unei bune colaborari pe care Penitenciarul Braila o are cu Teatrul Maria Filotti, va fi posibila participarea la spectacolul Omul perna a unui numar de zece persoane private de libertate”, a declarat comisar Simona Kober.
„Omul perna”, de Martin McDonaugh, in regia lui Radu Afrim, este spectacolul eveniment care va fi jucat duminica, 21 aprilie, de la ora 18,00, in Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti”. „Omul perna” este nominalizat pentru Cel mai bun spectacol si Cel mai bun regizor la Gala Premiilor UNITER. A primit Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul de dramaturgie contemporana Brasov si este nominalizat pentru Cea mai buna scenografie la Festivalul de dramaturgie contemporana Brasov.
„Omul perna” cuprinde cateva povestiri puse intr-o rama, toate cu alura de basm, dar crude, violente si lirice in acelasi timp, avand ca personaje principale copiii. Copii-victima, copii-calau, copii terorizati de adulti, copii-asasini, copii care se automutileaza; povesti sinistre pana la un punct. Doar pana la un punct, deoarece autorul gaseste motivatiile cele mai frumoase pentru crime. “Totul e rasturnat”, spune scriitorul Katurian, personajul principal, si asa se si intampla. Martin McDonagh face o incursiune adanca in Freud, incercand sa gaseasca explicatii pentru traumele copilariei.