Sport

Voleiul, leagan al sportului brailean

Voleiul, leagan al sportului brailean

Sport Plus Brăila a obținut luna trecută o finanțare în valoare de 48.277 lei de la Consiliul Județean Brăila, pentru proiectul sportiv “Voleiul, leagăn al sportului brăilean”. Clubul condus de profesorul Constantin Baciu și-a propus încă de la înființare să revigoreze voleiul brăilean și ajungă în câțiva ani să dea Brăilei o nouă echipă de senioare.

ACS Sport Plus Brăila și-a început activitatea în anul 2012, cu secții de volei și badminton. După desființarea echipei de senioare CSM Comision Trade Brăila, care reușise promovarea în Divizia A1 la finalul sezonului 2011-2012, Sport Plus a încercat ca prin înființarea unei secții de copii și juniori la volei să reconstruiască în timp o echipă de volei a Brăilei, un oraș care în decursul timpului a avut tradiție și performanțe în acest sport, atât la masculin, cât și la feminin.

În sezonul 2017-2018 Sport Plus Brăila a participat la campionatul național de minivolei, unde a ajuns până în faza semifinală. Antrenorii care s-au ocupat de pregătirea echipelor anul trecut au fost Elena Ivan, fostă jucătoare la Braiconf Brăila și CSM Comision Trade Brăila, dar și la alte echipe de primă divizie din țară, și antrenorul emerit Gheorghe Văraru.

Secția de volei a Sport Plus, pentru care Consiliul Județean Brăila a acordat finanțarea, are 24 de sportive legitimate , la grupele de vârstă 11-12 ani și 13-14 ani.

Suma alocată de CJ Brăila va acoperi cheltuielile de transport, cazare și masă pentru turneele oficiale organizate de Federația Română de Volei, achiziționare de material sportive și efectuarea de cantonamente de pregătire pentru perioada de vară.

Pentru sezonul competițional 2018-2019 Sport Plus Brăila va înscrie echipe în campionatele naționale de minivolei și speranțe.

[quote]Este pentru prima data când primim un sprijin substanțial în activitatea noastră. Investițiile în copii trebuie să se regăsească în viitoarele performanțe sportive. Idealul organizației noastre ne obligă să reușim. Un mare pas spre performanța în volei. Mulțumim domnilor consilieri județeni pentru încrederea acordată, prin votarea proiectului de finanțare depus de Sport Plus. După ce anul trecut am primit sprijin de la Primăria Brăila, continuam proiectul de reașezare a voleiului brăilean pe harta voleibalistică a țării[/quote], a spus președintele ACS Sport Plus Brăila, Costi Baciu.

Proiectul se va desfășura în perioada 1 august  – 30 noiembrie 2018

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •