Actualitate

Vineri si sambata politistii braileni au confiscate peste 1.8 tone de deseuri feroase

Vineri si sambata politistii braileni au confiscate peste 1.8 tone de deseuri feroase
Vineri si sambata politistii braileni au confiscate peste 13 tone de deseuri feroase
Vineri si sambata politistii braileni au confiscate peste 13 tone de deseuri feroase

Poliţiştii brăileni au acţionat, în acest weekend, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de linişte şi siguranţă publică.

În zilele de 3 şi 4 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi şi pompieri, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au verificat 90 de societăţi comerciale, au legitimat 461 de persoane, dintre care 26 au fost controlate corporal sumar şi 13 conduse la sediul poliţiei, şi au oprit în trafic 326 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 91 de conducători auto.

De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni şi 160 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 62.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 99 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 7 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 33 conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, 7 în conformitate cu O.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședinta și actele de identitate ale cetățenilor români, iar 5 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 3 permise de conducere,  au retras 11 certificate de înmatriculare, şi au confiscat cantitatea de 1.836 kg deşeuri feroase, 40 kg deşeuri neferoase, băuturi alcoolice şi produse alimentare, în valoare totală de peste 11.000 de lei.

Vineri, 3 martie, la ora 15:00, poliţişti din cadrul Poliției orașului Însurăţei l-au depistat în trafic, pe DJ 203, la intrarea în comuna Zăvoaia, pe un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, deşeuri feroase și neferoase, fără a deţine documente legale de proveniență a acestora.

Cel în cauză a fost sanctionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cantitățile de 205 kg fier, 545 kg de tablă și 40 kg de aluminiu au fost ridicate în vederea confiscării.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •