ProBr

Viitorul Ianca si Vointa Visani se intalnesc sambata la Tudor Vladimirescu, in finala Cupei Romaniei

Viitorul Ianca si Vointa Visani se intalnesc sambata la Tudor Vladimirescu, in finala Cupei Romaniei

Sâmbătă, 16 iunie, de la ora 11.00, AJF Brăila organizează finala fazei județene a Cupei României la fotbal. În ultima etapă a competiției, care se va desfășura pe terenul din comuna Tudor Vladimirescu, s-au calificat Vitorul Ianca, deținătoarea trofeului în sezonul trecut, și Voința Vișani, două dintre echipele fruntașe în Liga a 4-a brăileană la fotbal.

Cele două echipe promit un spectacol fotbalistic la ultimul lor joc în acest sezon competițional, mai ales că în ambele loturi se regăsesc jucători cu experiență și cu meciuri chiar în Liga a 2-a și în Liga a 3-a.

Viitorul Ianca a câştigat în sezonul 2016-2017 etapa judeţeană a Cupei României la fotbal, după ce a câștigat meciul de pe stadionul Ștefan Vrăbioru din Ianca cu CS Făurei cu scorul de 3-2 (1-1). Echipa din Ianca le-a suflat celor de la Făurei și al doilea trofeu județean din acest sezon fotbalistic, iar echipa manageriată de Bănel Nicoliță a ratat un întreg sezon în care au început în forță și la un moment dat defila în Liga a 4-a. Viitorul Ianca a încheiat sezonul fotbalistic 2016 -2017 cu o victorie cu 3-2 (2-1).

Meciul este organizat de AJF Brăila, iar câştigătoarea va fi recompensată ca şi la ediţiile precedente cu o cupă, o minge, o diplomă, medalii şi echipament sportiv din partea AJF Brăila.

Viitorul Ianca s-a calificat în ultimul act al competiţiei după ce a trecut cu 7-0 de AS Bordei Verde, apoi cu 7-1 de Viitorul Însurăței, iar în semifinale s-a impus cu 4-1, în deplasare, la ACSC Cazasu.

Voinţa Vişani a câştigat cu 5-1 în primul tur în care a jucat în fața celor de la Voința Găiseanca, apoi a câștigat cu 5-1 în fața celor de la Pandurii Tudor Vladimirescu, iar în semifinală a învins cu 6-3 (5-2) pe CS Făurei.

Câștigătoarea fazei județene va juca în prima etapă a fazei naționale, care va avea loc pe 1 august. Câştigătoarele fazelor judeţene ale Cupei României şi ultimele clasate din Liga 3 sunt primele echipe care evoluează în în faza I a Cupei României. Apoi vor intra restul echipelor din Liga 3, ulterior cele din Liga 2 şi, într-un final, şi cele din Liga 1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •