Sport

Viitorul Ianca a castigat Cupa Romaniei – faza judeteana pentru al doilea an consecutiv

Viitorul Ianca a castigat Cupa Romaniei – faza judeteana pentru al doilea an consecutiv

Viitorul Ianca a câștigat pentru al doilea an consecutiv finala Cupei României – faza județeană la fotbal, competiție organizată de AJF Brăila. Echipa pregătită de Viorel Ciucașu va reprezenta județul Brăila în prima etapă a fazei naționale a competiției după ce a învins în finala județeană cu 5-2 (3-1) pe Voința Vișani. Meciul s-a desfășurat sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul din comuna Tudor Vladimirescu. 

Viitorul Ianca a deschis scorul în minutul 3 prin Valentin Durbacă, după o pasă primită de la Cosmin Necoară. În minutul 20 Cosmin Necoară a majorat diferența pe tabela de marcaj. În minutul 24 Georgel Pungă a redus din handicap, dar în minutul 32, Cosmin Necoară, cel mai bun jucător de pe teren a refăcut diferența de două goluri în favoarea echipei din Ianca. După 45 de minute scorul a fost 3-1 pentru echipa din Ianca.

Voința Vișani nu s-a consolat cu ideea pierderii finalei după ce trecuse în semifinală de CS Făurei, câștigătoarea ligii a 4-a. În minutul 51 Marius Barbu a reușit să înscrie pentru echipa din Vișani și a reechilibrat meciul. La acest scor Voința Viișani a avut o situație bună de a egala prin Sorin Butiseacă, care în situație de unu la unu cu portarul Denis Jalbă, dar portarul de la Ianca a avut o intervenție foarte bună și și-a salvat echipa de la primirea golului trei. Din minutul 82 Voința Vișani a rămas în 9 jucători de câmp după ce Aurel Nazîru a primit două cartonașe galbene în interval de cinci minute și echilibrul meciului s-a rupt.

În minutul 85 Cosmin Constantin Necoară a marcat pentru 4-2, iar în minutul 87 Valentin Durbacă a realizat dubla și a stabilit rezultatul final, 5-2 pentru Viitorul Ianca.

Au jucat următoarele echipe:

Voința Vișani: Marcel Toader – George Negoiță (min. 70 Claudiu Stîngă), Aurel Nazîru, Mihăiță Cazacu, Georgel Pungă, Iulian Dobrică, Alin Radu, Dumitru Bulancea, Marius Barbu, Sorin Butiseacă, Gabriel Grecu.

Viitorul Ianca: Denis Jalbă – Cosmin Necoară, Adrian Postolea, Adrian Burlacu (min. 74 Marius Ghiviciu), Neluțu Zăgan, Mădălin Ion, Ionuț Smeu, Valentin Durbacă, Andrei Crăciun, Andrei Ciucașu (min. 90 Viorel Ciucașu), Daniel Cazan (min. 90 Marius Barbu).

Meciul a fost arbitrat la centru de Tudorel Pîrlog, tânărul arbitru de Liga a 3-a brăilean, care la finalul partidei a primit din partea AJF premiul pentru cel mai bun arbitru de centru în sezonul 2017-2018. Arbitrii asistenți Cristi Ichim și Andrei Ichim au primit premiul pentru cei mai buni arbitrii asistenți, iar Cosmin Fuior a primit premiul pentru cel mai de perspectivă arbitru.

Cosmin Necoară a primit premiul pentru cel mai bun jucător al finalei Cupei României – faza județeană.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •