Sport

Victorie muncită a Daciei Unirea Brăila

Victorie muncită a Daciei Unirea Brăila

Dacia Unirea Brăila a făcut un meci foarte bun în această seară cu Energeticianul și a obținut al doilea succes pe teren propriu în această primăvară. Elevii lui Florentin Petre au câștigat cu 3-1 (2-0), dar au rămas tot pe ultimul loc în Liga a 2-a, cu 19 puncte, la 13 puncte de primul loc aflat deasupra liniei retrogradării. 

Dacia Unirea a avut o primă ocazie de gol în minutul 1, când după o centrare de pe stânga a lui Ciucureanu, Jallow a reluat cu capul din 6 metri pe lângă poartă. În următorul sfert de oră brăilenii au avut câteva acțiuni ofensive, cu mingii trmise în careu, dar respinse de apărarea oaspeților. De partea cealaltă Energeticianul a ripostat cu câteva contre, și câteva cornere rămase fără nici un rezultat.

În minutul 16 oaspeții au avut o primă ocazie de a deschide scorul. Claudiu Drăguș a centrat de pe dreapta pe partea opusă, de unde Gîrbiță a recentrat în centrul careului mare și Rusu a reluat spre poartă, dar Moldoveanu a respins în față și Prunescu a degajat.

În minutul 17 Mușea a centrat de pe stânga la bara a doua, Coteț a trimis în careul mic, iar portarul buga a respins în față și Jallow Momodou a trimis de la 6 metri în plasă, 1-0.

În minutul 25 Konyeha a șutat de la 18 metri puțin pe lângă poartă. Un minut mai târziu Konyeha a insistat să alerge după o mingie și a fost faultat în careu de portarul Buga. Arbitra Ionela Alina Peşu a dictat penalty și cartonaș galben pentru portar. Diakite a executat lovitura de pedeapsă, dar portarul a ghicit colțul și a respins mingea în lateral.

În minutul 29 Ciucureanu a executat un corner și a trimis în careu, dar mingea trimisă cu capul de Diakite a fost reținută de portar.

În minutul 38 Ciucureanu a executat un corner de pe partea stângă, la prima bară, iar Konyeha a reluat cu capul din 4 metri, pe colțul lung, 2-0.

În minutul 39 oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri perpendicular pe poartă, dar șutul său a trecut pe lângă bara din dreapta porții lui Moldoveanu.

Nici n-a început bine repriza a doua și Sahru a pătruns în careul oaspeților fiind faultat de Dragu. Costin Ciucureanu a executat lovitura de pedeapsă și a marcat pentru 3-0.

În minutul 53 Izmană a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, direct pe poartă, dar Buga a reținut. În minutul 60 Mușea a centrat de pe partea stângă, dar Sahru a reluat din mijlocul careului mult peste poartă.

Oaspeții au început să preia controlul jocului și în minutul 68 la o centrare a lui dragu în fața porții, Maxin nu a ajuns la minge și aceasta a trecut paralel cu poarta. Un minut mai târziu Maxin a executat o lovitură liberă și a trimis în careu, dar Ioniță a reluat în bară. Mingea a ajuns apoi la Misărcaș și acesta a șutat de la 8 metri, dar Diakite a respins de pe linia porții.

În minutul 72 Rusu a șutat de la 14 metri, dar Moldoveanu a reținut Un minut mai târziu Dragu a șutat din interiorul careului și portarul Daciei Unirea a respins. peste alte două minute Rusu a trimis din 5 metri în barațele lui Moldoveanu. Atacurile celor de la Energeticianul au continuat și în minutul 82 Moldoveanu a respins cu piciorul o minge șutat din interiorul careului de același Rusu.

În minutul 89 oaspeții au reușit să înscrie. Cosmin Ionică a primit o pasă la marginea careului și a rămas singur cu portarul brăilenilor, trimițând pe lângă acesta, la colțul lung, 3-1. În minutul 90+2 Rusu a pătruns în careul gazdelor, pe partea stângă, a trimis spre poartă, dar mingea a lovit bara și a revenit în teren, dar Maxin a reluat peste poartă și meciul s-a terminat cu victoria brăilenilor cu 3-1 (2-0).

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Coteţ, Moroianu, Prunescu, Muşea, Diakite, Izmană (min. 70 D. Mihalcea), Sahru, Konyeha (min. 65 Căruță), Ciucureanu (min. 81 Val. Robu), Jallow. Antrenor: Florentin Petre

Energeticianul: Vic. Buga – Rob. Petre, D. Lung (min. 46 Misăraș), Andr. Dragu, R. Enache (min. 48 Cioiu), Cl. Petruş, Gîrbiţă (min. 66 Ad. Voicu), M. Ioniţă, Vl. Rusu, Maxin, Ionică. Antrenor: Emil Szolomayer

În etapa următoare Dacia Unirea va juca în deplasare, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 11.00, cu ASU Politehnica Timișoara, ocupanta locului 15 cu 32 de puncte, prima deasupra liniei retrogradării.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •