ProBr

Victorie importanta in prima etapa a fazei semifinale pentru Cuza Sport Braila

Victorie importanta in prima etapa a fazei semifinale pentru Cuza Sport Braila
Victorie importanta in prima etapa a fazei semifinale pentru Cuza Sport Braila
Victorie importanta in prima etapa a fazei semifinale pentru Cuza Sport Braila

Cuza Sport Brăila a debutat în faza semifinală a Ligii 1 la baschet masculin cu o victorie pe teren propriu, în fața celor de la CN Aurel Vlaicu București, în fața a circa 700 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă din Brăila. Echipa pregătită de Cătălin Ștefănescu și Mircea Emil Totolici a câștigat cu 82-72 (20-13, 18-19, 24-21, 20-19) și a făcut un prim pas pentru calificarea la turneul final de promovare în Liga Națională. Așa cum ne-au obișnuit la meciurile de pe teren propriu, și la acest meci CS Cuza Sport Brăila a avut ca invitat un sportiv de frunte al Brăilei, pe Gabriela Șerbănescu, multiplă medaliată la campionatele naționale de duatlon, triatlon și ciclism.

Cu un lot cu mulți jucători noi, în care relațiile de joc nu sunt încă foarte bine cristalizate, Cuza Sport a avut un start de meci mai greoi și oaspeții au condus cu 8-0 în startul partidei. De la scorul de 6-11 brăilenii au avut o perioadă foarte bună și au marcat 10 puncte succesive și să conducă cu 16-11. Bucureștenii au marcat un coș de două puncte prin Craft, iar până la finalul sfertului întâi Cuza a mai marcat 4 puncte prin Damian și Căpușan și au încheiat primele 10 minute ale partidei cu un avans de 7 puncte.

Florin Voiculeț a marcat primele puncte ale sfertului al doilea și se părea că va urma un meci la discreția echipei din Brăila, care au mai avut 9 puncte avans în câteva rânduri, scor 26-17, 28-19, 29-20. Oaspeții au reușit însă să se mobilizeze și să reducă din handicap, dar nu s-au apropiat la mai puțin de patru puncte, scor 36-32 pe finalul sfertului. Andrei Iliescu a fost însă cel care a marcat ultimul coș al primei reprize, iar la pauza mare Cuza Sport Brăila conducea cu 38-32.

După pauză, primii care au marcat au fost oaspeții, prin Auraș Similache (care a jucat în campionatul trecut câteva meciuri și la echipa din Brăila). Namanja Petrovic a înscris apoi un coș de 3 puncte și a mai trezit atât publicul cât și pe coechipierii săi. După două minute și jumătate din sfertul al treilea Cuza Sport a refăcut diferența de 9 puncte, scor 46-37, iar la jumătatea sfertului au avut pentru prima dată 11 puncte avans, scor 50-39.

Încurajați de publicul din sală baschetbaliștii de la Brăila și-au majorat avantajul pe tabela de marcaj la 13 puncte, scor 59-46, când mai erau două minute și 20 de secunde din sfertul 3. Oaspeții au fructificat două aruncări libere, apoi Movileanu a ridicat sala în picioare cu un coș de 3 puncte prin care Brăila s-a distanțat la 14 puncte, scor 62-48. Scorul la sfârșitul sfertului 3 a fost 62-53, după un coș de 3 puncte și unul de două ale americanului Raheem Jolliffe.

Ultimul sfert a început cu ratări la ambele panouri și abia după un minut și jumătate s-au marcat primele puncte, în dreptul oaspeților, care s-au apropiat la cinci lungimi, scor 62-57. Iliescu, de la 3 puncte și Căpușan cu un coș cu fault au refăcut diferența de 11 puncte pentru Cuza Sport Brăila, scor 68-57. Până la final diferența s-a menținut la 8-10 puncte în favoarea brăilenilor. Când mai erau 34 de secunde din meci Petrovic a marcat pentru 82-69 și practic nimic nu se mai putea întâmpla, chiar dacă oaspeții au încheiat meciul cu un coș de 3 puncte, iar Țelinoiu a ținut mingea la ultimul atac al brăilenilor până la ultima secundă.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Andrei Căpușan – 19 puncte, Andrei Iliescu -18 (3×3 puncte), Nemanja Petrovic – 15 (1×3), Andrei Damian -8, Ciprian Țelinoiu -7 (1×3), Florin Voiculeț -6, Cristian Corneanu -6 (2×3), Adrian Movileanu -3 (1×3).

Pentru CN Aurel Vlaicu cele mai multe puncte au fost marcate de Raheem Jolliffe care a marcat 35 de puncte.

Tot într-un meci din prima etapă a fazei semifinale, Politehnica Iași a câștigat cu 94-49 în fața celor de la Universitatea Cluj. BC Timba Timișoara a câștigat în deplasare la Rapid București cu 83-69.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •