Sport

Victoria Traian joaca acasa cu o contracandidata la evitarea retrogradarii, iar Sportul Chiscani joaca pe terenul liderului

Victoria Traian joaca acasa cu o contracandidata la evitarea retrogradarii, iar Sportul Chiscani joaca pe terenul liderului

Liga a 3-a s-a reluat vineri cu o parte din meciurile din etapa a II-a a returului, după ce prima rundă, care trebuia să aibă loc pe 3 martie, a fost amânată din cauza vremii, pentru 28 martie. Victoria Traian joaca sâmbătă, 10 martie, de la ora 15.00, acasa cu Agricola Borcea, o contracandidata la evitarea retrogradarii, iar Sportul Chiscani joaca pe terenul liderului seriei, Progresul Spartac București, tot sâmbătă, de la aceiași oră.

Ambele formaţii din judeţul Brăila care evoluează în sertia a II-a din Liga a 3-a, Sportul Chiscani şi Victoria Traian s-au întărit în această iarnă în încercarea de a se menţine în acest eşalon fotbalistic, cele două terminând pe ultimele două locuri în serie.

În perioada de transferuri din iarnă Sportul Chiscani s-a întărit prin venirea a şapte jucători. Doi dintre fotbaliştii care au semnat cu echipa din au evoluat în tur la Sporting Lieşti, atacantul Marius Coman şi fundaşul central Gabriel Preda, ambii fiiind brăileni. Din iarnă s-a alăturat echipei din Chiscani mijlocaşul Marin Iordache de la Dacia Unirea Brăila, dar şi trei fotbalişti de la Avântul Valea Mărului, echipă care s-a retras din campionatul seriei I la finalul turului, mijlocaşii centrali Octavian Vârlan şi Cristian Căldăraru şi atacantul Remus Ionuţ Cristian. De asemenea. a revenit la echipă portarul Filip Ghighimoc.

După venirea celor 7 jucători echipa din Chiscani a renunțat la serviciile unor jucători care nu au dat satisfacție în turul campionatului.

Sâmbătă, 10 martie, de la ora 15.00, în etapa a XV-a a Ligii a 3-a, Sportul Chiscani va juca în deplasare, pe terenul liderului seriei a II-a, Progresul Spartac Bucureşti. Meciuld e pe stadionul Progresul Spartac din București va fi arbitrat la centru de Naidin Marius – Piteşti, ajutat la cele două linii de State Şerban – Curtea de Argeş și Ciuciu Andrei – Piteşti. Observatori la acest meci vor fi două femei, Boroneant Silvia – Bucureşti și Babadac Cristina – Alexandria. În tur, la Chiscani, Progresul s-a impus cu 4-0 (1-0).

Victoria Traian, ultima clasată în seria a II-a la finalul turului, fără nici un punct, va aborda returul campionatului Ligii a 3-a cu o formulă total schimbată faţă de cea din tur, având nu mai puțin de 16 noutăți în lot.

În lupta pentru salvarea de la retrogradare Victoria Traian se va baza din retur pe Costel Roşu, fostul golgeter de la Dacia Unirea Brăila, mijlocaş ofensiv cu o mare experienţă la nivelul Ligii a 2-a, dar și pe Paul Ioan, tot de la Dacia Unirea Brăila, care are câteva meciuri bune în al doilea eșalon fotbalistic al țării.

Cinci dintre noii transferaţi vin de la Avântul Valea Mărului. Este vorba despre portarul Daniel Constantinescu, fundaşul dreapta Andrei Toma, fundaşul stânga Nicu Bălan, fundaşul central Vasilică Popa şi mijlocaşul central Daniel Voicu. Din această primăvară la Victoria Traian vor juca Iulian Bogoş şi Alexandru Moroşanu, veniți de la CS Făurei, dar şi Mădălin Enache, de la juniorii Daciei Unirea Brăila.

Pentru salvarea de la retrogradare echipa din Traina se va baza și pe Daniel Pavel de la Zimbrul Slobozia Conachi şi George Cristof de la Gloria Iveşti, din liga a 4-a gălățeană. Din Liga a 4-a brăileană au venit să îmbrace tricoul Victoriei Traian, Alexandru Cireaşă de la Viitorul Însurăţei şi Claudiu Popa de la Gloria Movila Miresii, iar juniorul Gigel Bordei a venit de la Sportul Chiscani. Din Liga a 5-a a venit la Victoria Traian, Vali Baciu de la FC Urleasca.

Victoria Traian va întâlni sâmbătă, 10 martie 2018, pe stadionul Mircea Ceicu din Traian, pe Agricola Borcea. meciul este unul vital pentru ehipa din Brăila, oaspeții fiind una dintre echipele pe care vor încerca să le depășească pentru a evita retrogradarea după primul sezon în liga a 3-a. Meciul va fi arbitrat la centru de Motan Mihai – Aninoasa, ajutat la cele două linii de Iugulescu Petruţa și Păunescu Adrian, ambii din Târgoviște. Agricola Borcea a încheiat turul pe locul 12, cu 8 puncte, iar cel mai răsunător succes a fost chiar în fața celor de la Traian, când au învins cu 7-0, trei dintre golurile echipei din Borcea fiind marcate de Marian Șerban.

Returul a debutat vineri cu două partide, dintre cele șapte ale etapei.

La Râmnicu Sărat, Olimpia a cedat fără drept de apel în fața celor de la Unirea Slobozia, scor 0-3 (0-1) prin golurile marcate de Constantin Toma (35 – pen., 63) și Nelu Bucă (50). În celălalt meci, Delta Tulcea și CSM Oltenița au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), prin golurile marcate de Robert Pîslaru (48), respectiv Andrei Moise (88).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •