ProBr

Victimele de la bariera din Lacul Dulce cresc, autoritatile ridica din umeri

Victimele de la bariera din Lacul Dulce cresc, autoritatile ridica din umeri
Sinuciderile de la bariera din Lacul Dulce cresc, autoritatile ridica din umeri
Sinuciderile de la bariera din Lacul Dulce cresc, autoritatile ridica din umeri

 

Aseară, în jurul orei 21.10, Sorin M., de 36 ani, și-a pierdut viața într-un tragic accident, fiind lovit de un tren care circula la acea oră. Locul pare blestemat. Pe de altă, numărul sinuciderilor de la calea ferată din Lacul Dulce sunt în creştere, iar autorităţile nu au găsit încă o soluţie. În timp ce primarul spune că nimeni şi nimic nu îi va împiedica pe sinucigaşi să îşi i-a viaţa, oamenii din cartier s-au săturat de toate evenimentele tragice şi groteşti la care se văd nevoiţi să asiste.

 

Zona Barierei feroviare de la Lacu-Dulce face din nou victime. Din spusele oamenilor care locuiesc în apropierea căii ferate, luând în calcul numeroasele accidente tragice care s-au petrecut de-a lungul anilor, se pare că Bariera de la Lacu-Dulce este un loc în care își face veacul necuratul.

În acest an, mai multe persoane au decis să-și încheie socotelile cu viața recurgând a se arunca în fața trenurilor care vin sau pleacă din Gara Brăila.

Un astfel de incident s-a produs aseară, la 10 minute după ora 21, când un tânăr , Sorin M., în vârstă de 36 ani, a fost spulberat de trenul Rapid R 733 Ploiești Vest – Ploiești Sud – Buzău – Făurei – Brăila (n.r. – care ajunge în Gara Brăila la ora 21.13) – Galați.

Inspectorul principal de poliție Jenel Șogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, ne-a declarat:

Este vorba de un bărbat de 36 ani. Evenimentul s-a produs la ora 21.10, într-o zonă mai îndepărtată de barieră unde sunt camerele video. Mai precis, înspre Parcul Monument. Polițiștii efectuează ample cercetări pentru a se afla cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui tragic eveniment. Trupul bărbatului se află la Serviciul Județean de Medicină Legală, unde se efectuează necropsia. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Numărul sinuciderilor de la calea ferată din Lacul Dulce sunt în creştere

 

Numărul cazurilor de sinucideri la bariera feroviară din Lacu Dulce este în continuă creştere. Dacă anul trecut 15 brăileni şi-au luat viaţa aruncându-se în faţa trenului, anul acesta brăilenii par că vor să bată un record morbid.  Ultimul caz care a zguduit comunitatea locală este acela al unui bărbat de 60 de ani care, supărat din cauza problemelor conjugale, s-a aruncat în faţa trenului pe data de 14 aprilie. După ce s-a plimbat mai bine de 15 minute prin zonă, bărbatul de 60 de ani a traversat liniile de tren şi a fumat o ţigară până a auzit că vine trenul. În momentul în care a văzut trenul, bărbatul s-a apropiat de linii, după care s-a aruncat în faţa trenului. Moartea bărbatului a survenit pe loc. O tânără care a asistat la întreaga scenă a fost şocată. Pentru că impactul emoţional a fost atât de puternic, fata a fost la un pas să îşi piardă cunoştinţa.

Acelaşi film de groază pare să se repete la nesfârşit: puţin după ora 21:00,  Sorin M., în vârstă de 36 ani,  a fost spulberat de trenul Rapid R 733 Ploiești Vest – Ploiești Sud – Buzău – Făurei – Brăila (n.r. – care ajunge în Gara Brăila la ora 21.13) – Galați.

Deşi nu numai o dată locuitorii din zonă le-au cerut autorităţilor locale să găsească o soluţie pentru a stopa valul de sinucideri din zonă, nici până la această oră aleşii noştri locali nu au venit încă cu o soluţie în acest sens.
Consilierii i-au propus primarului tot felul de metode de a-i împiedica pe sinucigaşi să îşi ducă actul la bun sfârşit, însă primarul susţine că nicio variantă nu va da rezultate.

Aurel Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă:

Nu putem pune pază acolo, să stea cineva tot timpul să păzeasc trecerea, că pleacă şi se aruncă câţiva metri mai în faţă şi tot nu am rezolvat nimic. Am zis să punem nişte difuzoare şi să intervină imediat cineva de la dispecerat, dar nu cred că o să asculte pe cineva.

Până în momentul în care aleşii noştri vor găsi o soluţie, chiar şi provizorie cu siguranţă, bariera din Lacul Dulce va rămâne locul preferat al celor care doresc să îşi încheie socotelile cu viaţa, fără a putea fi opriţi de cineva.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •