Politica

Vasile Varga: Brăila văduvită la alocările de fonduri de poziționarea anti-Dragnea în PSD

Vasile Varga: Brăila văduvită la alocările de fonduri de poziționarea anti-Dragnea în PSD

Deputatul PNL Vasile Varga spune că alocarea unor sume de bani pentru dezvoltarea comunităților locale din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziție Guvernului demonstrează încă odată că banii se acordă arbitrar, fără să se țină cont de populație sau de proiectele aflate în derulare, totul după bunul plac al PSD.

În opinia liberalului Vasile Varga, Liviu Dragnea pedepsește comunitățile locale, iar banii sunt dați pe criterii politice. Conform Hotărârii de Guvern nr. 977/2018, județului Brăila i-au fost alocate 1,8 milioane de lei. Prin comparație, două județe vecine, conduse tot de PSD, au primit sume și de zece ori mai mari, cum este cazul Galațiului, cu peste 11,2 milioane de lei, sau cel al județului Vrancea, care a primit peste 6,1 milioane de lei.

[quote]Am dat doar două exemple de județe vecine cu al nostru, care au primit sume mult mai mari, deși populația  județului Vrancea este sensibil egală cu numărul locuitorilor din județul Brăila. Inexplicabilă este reacția liderilor PSD din administrația locală brăileană, Ori sunt incapabili să ceară fonduri, ori stau cu capul plecat, de teamă să nu-l supere pe Liviu Dragnea, ori nu sunt, pur și simplu, băgați în seamă. Indiferent de situație și de motive, un lucru este sigur: Brăila este tratată ca o Cenușăreasă, iar brăilenii au de suferit[/quote], a declarat deputatul liberal Vasile Varga, care a criticat și ineficiența PSD-iștilor din administrația locală.

Deputatul Vasile Varga se teme și că alocările bugetare către comunele  brăilene vor fi făcute în batjocură, iar primarii liberali vor primi insuficienți bani pentru a continua proiecte de investiții.

Avem semnale foarte clare că aceste sume vor constitui instrumente de șantaj față de primarii noștri și vreau să-i atrag foarte serios atenția președintelui Consiliului Județean, Francisk Chiriac, să aloce sumele în funcție de proiecte și nu după culoarea politică. Să nu împartă județul între primari PNL și primari PSD – ALDE și să dea dovadă de responsabilitate și echilibru”, a spus Vasile Varga.

Și la nivel național, alocările bugetare au stârnit un adevărat scandal, pentru că membrii influenți ai PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, au repartizat sumele arbitrar, fără să țină cont de populație. De exemplu,  județul Teleorman, cu o populație de 360.000 locuitori, a primit 15,4 milioane de lei, de 15 ori mai mult decât Brăila, județ cu aproximativ același număr de locuitori.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •