Politica

Vasile Varga a votat “DA” la motiunea depusa de PDL

Vasile Varga a votat “DA” la motiunea depusa de PDL

Vasile Varga a votat “DA” la motiunea depusa de PDLMarti in plenul Camerei Deputatilor s-a votat Motiunea simpla “Guvernul Ponta – fabrica de someri”, depusa de pe 26 februarie 2013 de 54 de deputati PDL. La votul acestei motiuni au fost prezenti in sala 304 deputati, din totalul de 412.

Surpriza votului final au fost cele 20 de voturi “pentru” inregistrate in dreptul unor parlamentari din arcul guvernamental, printre acestia numarandu-se si deputatul PNL de Braila, Vasile Varga. Alaturi de Vasile Varga au mai votat pentru motiune alti 15 deputati PNL, 3 de la PSD si unul de la minoritati. Din partea opozitiei, pentru motiune au votat 32 deputati de la PP-DD si doar 26 de la PDL. Alti 6 deputati PDL nu au votat desi figurau a fi in sala (Alin Popoviciu, Gheorghe Udriste, Florin Secara, Andreea Paul-Vass, Claudia Boghievici si Roberta Anastase), iar George Ionescu, deputat PDL de Prahova a votat impotriva motiunii, desi figura printre semnatarii motiunii. La votul acestei motiuni cei 15 deputati UDMR prezenti in sala s-au abtinut. Printre cei care s-au abtinut s-a numarat si PP-DD-istul galatean, Eugen Chebac, fostul presedinte al CJ Galati din perioada 2008-2012. Toti cei 7 deputati de Braila au fost in sala la momentul votului pentru aceasta motiune simpla, iar alaturi de Vasile Varga, au mai votat pentru motiune, Alexandru Nazare si Marioara Nistor.

Votul celor 19 parlamentari ai USL a fost motivat de absenta de la sedinta a liderului de grup al liberalilor, Dan Radu Rusanu, iar parlamentarii liberali au inteles gresit cum trebuie sa voteze.

In textul motiunii, democrat liberalii cereau “asumarea raspunderii pentru situatia combinatului Oltchim de catre cei doi ministri incompetenti – Daniel Chitoiu, groparul Oltchim si Varujan Vosganian, ministrul fara nici o solutie.” De asemenea semnatarii motiunii solicitau “scuze publice din partea premierului Victor Ponta catre salariatii de la Oltchim pentru minciunile si cinismul guvernului in relatia cu Oltchim si prezentarea rapida a planului de redresare/privatizare a combinatului, pentru ca angajatii de acolo au dreptul sa stie ce-i asteapta”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.