Sport

Un nou inceput in handbalul brailean

Un nou inceput in handbalul brailean
Junioarele V din Braila
Junioarele V din Braila

În perioada 16-18 mai 2014, la Onești a avut loc turneul semifinal al campionatului național de handbal fete junioare V (născute în anii 2003-2004). La acest turneu a participat și echipa de la LPS Brăila, pregătită de profesorul Viorel Alexandru, alături de alte șapte echipe.

Surdu arunca de la 7 m
Surdu arunca de la 7 m

Cele opt echipe participante au fost împărțite în două grupe, iar fetele de la Brăila au făcut parte din grupă cu OK Sport Onești, Danubius 2010 Galați și LPS Iași. În primul meci, jucat vineri după amiază, echipa brăileană a întâlnit echipa gazdă a turneului, OK Sport Onești. Victoria a revenit gazdelor cu 17-11 (10-5), iar golurile echipei profesorului Viorel Alexandru au fost marcate de: Sara Hodiș -3, Laura Surdu -1, Andreea Surdu -6 și Andreea Boboc -2. În al doilea meci din grupă, jucat sâmbătă dimineața, LPS Brăila a întâlnit pe Danubius 2010 Galați, echipă care a avut-o în poartă pe Alexandra Perianu, sora jucătoarei de la HC Dunărea Brăila, Gabriela Perianu. Cu Alexandra în mare formă, echipa gălățeană a învins echipa din Brăila cu 14-3 (10-0). Cele trei goluri ale fetelor de la Brăila au fost marcate de Sara Hodiș, Laura Surdu și Andeea Boboc. În ultimul meci din grupă LPS Brăila a învins LPS Iași cu 8-7 (2-0). Golurile LPS Brăila au fost marcate de Sara Hodiș -1, Claudia Stroe -3, Laura Surdu -1, Andreea Surdu -2 și Maria Alexandru -1.

Alexandra Perianu
Alexandra Perianu

Duminică au avut loc meciurile pentru clasament, iar LPS Brăila a jucat pentru locurile 5-6 cu CSS Galați. Din păcate fetele de la Brăila au pierdut și acest meci, scor 14-18. Golurile echipei pregătite de Viorel Alexandru au fost marcate de Claudia Stroe -5, Laura Surdu -3, Maria Alexandru -3, Mădălina Toma -1, Sara Hodiș -1 și Andreea Surdu -1. În urma acestor rezultate echipa brăileană a terminat turneul semifinal pe locul 6, dar aceste fetițe se află abia la al doilea turneu oficial, după cel zonal, echipa fiind încropită în urmă cu doar câteva luni. Maria Alexandru a primit premiul pentru cea mai tânără jucătoare, în timp ce o altă brăileancă, care a jucat pentru Danubius Galați, Alexandra Perianu a fost declarată cel mai bun portar al turneului.

Perianu cel mai bun portar
Perianu cel mai bun portar

Profesorul Viorel Alexandru a spus:

Pentru aceste copile este al doilea turneu oficial la care participă, este o echipă nou înființată, care n-a avut timp să se sudeze. Sunt convins că peste ani multe dintre aceste micuțe handbaliste vor evolua la echipe de senioare în Liga Națională. Selecția pentru această echipă va continua, pentru că mai avem nevoie de fete care să iubească handbalul și să aibă înclinații pentru acest sport. Începând din anul școlar următor aceste fete vor fi eleve în clasa a V-a la clasa de handbal a LPS Brăila, iar lor li se mai pot alătura și alte fete. Înscrierea se poate face până pe 5 iunie când va avea loc testul de admitere în clasa a V-a la LPS. La acțiunile de selecție poate participa orice fată care vrea să practice handbalul, de la orice școală gimnazială din oraș și din județ. Aceste fete care au participat la turneul semifinal vor fi nucleul de bază al viitoarei echipe, dar selecția va continua. Printre ele se află multe fete care provin de la școli bune din Brăila, dar care au ales ca din clasa a V-a să urmeze cursurile la LPS. Părinții nu au de ce să-și facă griji pentru că și la acest liceu se face școală, mulți dintre absolvenții noștrii, sportivi foarte buni, aleg să urmeze și alte Facultăți decât cele de educație fizică și sport. Nu în ultimul rând aș vrea să le mulțumesc părinților care au venit la Onești să-și susțină fetele în teren, iar acest lucru este important pentru moralul acestor copii.

Maria Catalina Alexandru mezina echipei
Maria Catalina Alexandru mezina echipei

Lotul echipei LPS Brăila junioare V, care a participat la acest turneu a fost format din următoarele jucătoare: Nicoleta Petre și Daria Ene –portari; Melania Marin, Mădălina Mănăilă, Sara Hodiș, Claudia Stroe, Laura Surdu, Andreea Surdu, Adelina Iordache, Mădălina Toma, Alice Lemnaru, Melisa Ologu, Anca Popescu, Maria Nistor, Andreea Boboc și Maria Alexandru (fiica profesorului Viorel Alexandru, mezina echipei, ea fiind singura jucătoare de la acest turneu născută în 2005).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •