Social

Un laborator de informatica, castigatorilor competitiei „Let’s Do It, Danube!”

Un laborator de informatica, castigatorilor competitiei „Let’s Do It, Danube!”
Un laborator de informatica pentru scoala ta, castigatorilor competitiei "Let's Do It, Danube!"
Un laborator de informatica pentru scoala ta, castigatorilor competitiei „Let’s Do It, Danube!”

Un laborator nou de informatică, dar și o serie de echipamente electronice reprezintă premiile celei de-a treia ediții a competiției „Let’s Do It, Danube!”, la care sunt invitate să se înscrie școlile din județele riverane Dunării, până pe 2 februarie.

Competiția își propune să promoveze un comportament responsabil față de mediu și să educe românii cu privire la curățenia apelor și în special a Dunării, se arată într-un comunicat transmis, marți, de „Let’s Do It, Romania!”, care reprezintă cea mai mare comunitate de voluntari din țară.

Competiția se va desfășura în perioada 5 februarie — 25 iunie, iar înscrierea se poate face la adresa [email protected], fiind așteptate școli din județele: Caraș — Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Premiul I constă într-un laborator nou de informatică, cu 25-30 calculatoare și mobilierul adecvat. Premiile al II-lea, al III-lea și cele trei premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice în funcție de necesitățile instituțiilor de învățământ câștigătoare (laptopuri, proiectoare, table interactive, multifuncționale). De asemenea, va exista și o categorie dedicată unităților de învățământ în funcție de ciclul de proveniență cu premii adecvate, în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învățământ. Cele mai implicate cadre didactice vor fi, de asemenea, premiate.

Pentru clasele I-IV, activitățile „Let’s Do It, Danube!” sunt: ateliere de reciclare creativă, dar și un concurs de colectare selectivă, la care ar urma să se implice elevii, dar și părinții. La nivelul fiecărui județ vor exista și școli care, folosindu-se de experiența și materialele puse la dispoziție de echipa „Let’s Do It, Danube!”, vor realiza compost.

În ceea ce privește clasele V-VIII și IX-XII, activitățile constau în: sesiuni de educație ecologică; un proiect prin care elevii vor identifica problemele de mediu din comunitate, un concurs de colectare selectivă, dar și o tabără tematică în luna iulie 2016, dedicată celor mai implicați elevi din fiecare județ.

În weekend-ul 4-5 iunie vor fi organizate ateliere de reciclare creativă și activități interactive desfășurate în spații special amenajate în incinta parcărilor Kaufland. Pe 25 iunie, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului, va fi organizată o acțiune de curățare a malurilor Dunării, la care vor fi invitate să participe toate unitățile de învățământ.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

Din 2010 și până acum, „Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1.100.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci cu peste 22.500 de tone de deșeuri.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •