Cultura

Trei spectacole la acest sfarsit de saptamana la Teatrul Maria Filotti

Trei spectacole la acest sfarsit de saptamana la Teatrul Maria Filotti
Trei spectacole la acest sfarsit de saptamana la Teatrul Maria Filotti
Trei spectacole la acest sfarsit de saptamana la Teatrul Maria Filotti

În acest sfârșit de săptămână, Teatrul ”Maria Filotti” vă propune trei spectacole cu ultimele premiere ale stagiunii curente. Spectacolele oferite de actorii teatrului brăilean vor fi jucate în cele trei săli de spectacole ale clădirii renovate în toamna anului trecut.

Astfel, vineri, 3 februarie, de la ora 18 la Sala Avantgarde, iubitorii de teatru și muzică sunt așteptați la o întâlnire cu  Wanessa Radu și al său one women show, ”Viața nu te întreabă niciodată nimic”, un recital actoricesc confesiune, pe texte de Cehov, Caragiale, Ibsen, Octavian Paler, Edith Piaf, Irina Binder. Regia spectacolului este semnată de Anca Cismaru, iar selecția textelor a fost făcută de Anca Cismaru și Wanessa Radu. Dramaturgia  și ilustrația muzicală – Lucian Sabados, scenografia – Carmen Rus și Mariana Bogdan. Spectacolul va fi acompaniat la pian de compozitorul  Cornel Cristei.

Sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.00 la Sala Mare a TMF  va fi prezentată piesa ”BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI” – Patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov. CALHAS (CÂNTECUL LEBEDEI), URSUL, JUBILEUL și CERERE ÎN CĂSĂTORIE, patru povești, patru bijuterii teatrale, patru ”tablouri” în care cu greu nu te poți recunoaște! Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Alin Florea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gîngă, Adrian Ștefan și alții. Scenografia îi aparține lui George Mosorescu pe muzica originală a lui Cari Tibor.

Duminică, 5 februarie la Sala ”Bujor Macrin”, de la ora 18.00, brăilenii sunt invitați la un spectacol deosebit, fascinanta poveste a Neranțulei lui Panait Istrati, în regia inspirată a lui Bogdan Budeș și scenografia Simonei Negrilă. Fundalul acestei superbe povești de iubire, una imposibilă care se intersectează cu povestea plină de suspans dar și de charismatică prietenie a cuplului Marco – Epaminonda este Brăila începutului de secol XX. Distribuția piesei ”Neranțula” este compusă din Corina Borș, Alexandru Marin, Adrian Ștefan, Silvia Tariq, Emilia Mocanu, Valentin Terente. Într-unul dintre cele 3 roluri principale îl puteți vedea pe tânărul actor Nicholas Cațianis Jr, un colaborator talentat, actor prezent și pe scena Teatrului Național din București.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •