Cultura

Trei spectacole de neratat weekendul acesta la Teatrul Maria Filotti

Trei spectacole de neratat weekendul acesta la Teatrul Maria Filotti

La acest sfârșit de săptămână Teatrul maria Filotti Brăila vă propune trei spectacole pe care nu trebuie să le ratați. Vineri, la Sala Studio se va juca ”Cântăreața cheală”, piesă care a avut premiera în luna octombrie a anului trecut. Sâmbătă, se va juca spectacolul Jake și femeile lui, care și-a avut premiera săptămâna trecută, iar săptămâna de teatru se va încheia cu comedia ”Tartuffe”, un alt spectacol al teatrului brăilean care și-a avut premiera în stagiunea trecută. 

Vineri, 1 februarie, de la ora 18.00, la Sala Bujor Macrin se va juca spectacolul  CÂNTĂREAŢA CHEALĂ de Eugene Ionesco, în regia lui Radu Iacoban.

Piesa lui Eugene Ionesco a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 la Théâtre des Noctambules, in Paris,  si dupa un număr mare de interpretări a devenit una dintre cele mai jucate piese din Franța, primind premiul Molière d’honneur.

”O comedie uneori agresivă, alteori tristă, alteori sărita de pe fix. Pe undeva, așa cum ne situăm și noi astăzi ca indivizi, într-o societate în care alienarea și lipsa de comunicare devin din ce în ce mai prezente.” spune regizorul Radu Iacoban.

Distribuția spectacolului este următoarea:

DOAMNA SMITH – RAMONA GÎNGĂ

DOMNUL SMITH – VALENTIN TERENTE

DOAMNA MARTIN – CORINA BORŞ

DOMNUL MARTIN – SILVIU DEBU

MARY – MĂDĂLINA ANEA

POMPIERUL – ADRIAN ŞTEFAN

Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18.00, la Sala Mare, se va juca premiera acestui început de an, JAKE ŞI FEMEILE LUI de Neil Simon, regia Erwin Şimşensohn.

Această celebră comedie aduce în fața spectatorilor un scriitor de succes și femeile din viața sa, ce apar și dispar, devenind pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori americani.

Distribuția spectacolului:

DISTRIBUȚIA:

JAKE – VALENTIN TERENTE

MAGGIE – PETRONELA BUDA

EDITH – MONICA IVAȘCU

KAREN – ELENA ANDRON

JULIE – NARCISA NOVAC

SHEILA – RAMONA GÎNGĂ

MOLLY (21 de ani) – CORINA BORȘ

MOLLY (11 ani) – IRINA BĂLAN/SOFIA BURSUC

Duminică, 3 februarie, de la ora 18.00, la Sala Mare se joacă TARTUFFE de Molière, în regia semnată de Alexandru Mâzgăreanu.

TARTUFFE de Moliere, un poem despre pasiune, obsesie, intrigă și iubire, în viziunea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, cu o distribuție de excepție: EMILIAN OPREA, VALENTIN TERENTE, ANDREEA VASILE, CORINA BORȘ, LIVIU PINTILEASA, NARCISA NOVAC ,ADRIAN ȘTEFAN, EMILIA MOCANU, VLAD GALER.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •