Administratie

Trei firme s-au aratat interesate de concesionarea CET-ului

Trei firme s-au aratat interesate de concesionarea CET-ului
Trei firme s-au aratat interesate de concesionarea CET-ului
Trei firme s-au aratat interesate de concesionarea CET-ului

„Dalkia”, „Elsaco” si „Alpha Metal” sunt cele trei firme care si-au manifestat interesul de a concesiona serviciul de termoficare. Ieri a fost publicat in Monitorul Oficial si anuntul de concesionare. Ultima zi de depunere a ofertei este 13 mai.

Cu mai putin de 2000 abonati, sistemul centralizat de incalzire este in pragul falimentului. Pentru a incerca sa mai prelungeasca viata CET-ului inca doi ani, autoritatile locale au decis sa concesioneze serviciul de termoficare, timp in care firma in cauza va realiza o noua sursa de incalzire.
Ieri a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei anuntul de participare pentru delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica a municipiului. „Azi (ieri n.r.) ar trebui sa apara in Monitorul Oficial anuntul privind concesionarea sistemului de producere transport, distributie si furnizare a energiei termice in municipiu prin metoda negocierii directe”, a declarat Aurel Simionescu, primarul municipiului.
Potrivit anuntului publicat in Monitorul Oficial au fost solicitate sase criterii cu ajutorul carora va fi stabilita oferta castigatoare, si anume: pretul cel mai mc de producere-transport-distributie-furnizare asumat, implementarea investitiei in sursa noua de producere a energiei termice in maxim 24 de luni, numarul minim asumat de utilizatori noi racordati la sistemul public dupa semnarea contractului, nivelul de subventionare solicitat de la bugetul local sa fie de 25%, nivelul redeventei anuale platita la bugetul local sa fie de minim 88.400 euro/anual, ultimul criteriu impus de autoritati constand si in preluarea angajatilor CET. Din spusele primarului, ultima zi de depunere a ofertei este 13 mai. “Termenul final de depunere a ofertelor este undeva in jurul datei de 13 mai, daca am inteles bine. Pana acum si-au manifestat interesul de a participa la aceasta procedura trei potentiali investitori, dar noi speram sa fie mai multi participanti. Anul trecut ne-am confruntat cu o situatie asemanatoare si nu am rezolvat nimic”, a mai spus Simionescu.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.