Cultura

Trei comedii in acest weekend la Teatrul Maria Filotti

Trei comedii in acest weekend la Teatrul Maria Filotti

La acest sfârșit de săptămână, iubitorii comediei sunt așteptați la Teatrul ”Maria Filotti”, unde vom avea parte de un weekend al comediei. Teatrul brăilean propune trei comedii care trebuie văzute și chiar răvăzute. 

Vineri, 23 martie, de la orele 18.00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” se va juca spectacolul “Schimb urgent …trei surori “,  o comedie de Nagle Jackson, în regia lui Lucian Sabados.

Spectacolul “Schimb urgent…trei surori” are o distribuţie formată din actori îndrăgiţi şi talentaţi: Monica Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Corina Borş, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Adrian Ştefan, Flori Popa, Dan Moldoveanu şi Alexandru Marin, alături de Lucian Pînzaru, actor al dramaticului gălăţean.

Scenografia îi aparţine lui Gheorghe Mosorescu, coregrafia a fost realizată de Liliana Stan, iar aranjamentele muzicale sunt concepute de compozitorul şi pianistul Cornel Cristei.

Spectacolul “Schimb urgent …trei surori “ propune o poveste de o mare actualitate politico – socială, un capitol de istorie recentă , o dramă ce se urmăreşte cu sufletul la gură, având ca fundal spaţiul unui teatru academic rus, înainte şi după glasnost. Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după revoluţia din 1989 sunt frapante şi crează o emoţie puternică, atât pe segmentul comic, cât şi pe cel de dramă.

Sâmbătă, 24 martie, de la orele 18.00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”, brăilenii pot revedea comedia poliţistă PAPAGALIŢA ŞI CURCANUL de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor. Alături de talentaţii actori ai Teatrului “Maria Filotti”- Monica Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Adrian Ştefan, Narcisa Novac, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu, va juca şi actorul Vlad Volf de la Teatrul “Fani Tardini” din Galaţi.

Scenografia şi costumele poartă semnătura tinerei şi talentatei Raluca Polea, artist plastic brăilean, care a debutat ca scenograf cu acest spectacol, iar muzica şi coloana sonoră au fost realizate de Cornel Cristei.

Piesa lui Robert Thomas, Papagaliţa şi Curcanul sau La Perruche et le Poulet (în franceză), este o comedie neagră în trei acte, prezentată pentru prima dată la Paris în anul 1966.

Suminică, 25 martie, de la ora 18,00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”, brăilenii au parte de o nouă comedie, piesa Bădăranii” de Carlo Goldoni, o premieră a acestui an a teatrului brăilean.

“BĂDĂRANII”, comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, cu o istorie remarcabilă în teatru dar şi în cinematografie, text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe, fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii.

Distribuţia este formata din actori pe care cu siguranţă îi cunoaşteţi bine şi îi preţuiţi: Dan Moldoveanu, Corina Georgiana Borş, Silviu Debu, Marcel Turcoianu, Cătălina Nedelea, Ramona Gîngă, Zane Jarcu, Monica Ivaşcu, Valentin Terente şi Adrian Ștefan.

Un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •