Social

Trei braileni premiati la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica

Trei braileni premiati la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica

Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 2-5 februarie 2018, la Gura Humorului, au participat 138 de elevi din 29 de judeţe, din care 50 la categoria juniori şi 88 la categoria seniori.

Lotul judeţului Brăila a fost format din opt elevi: Radu Andrei şi Adrian Dinu, ambii în clasa a XII-a la Colegiul “N. Bălcescu”, coordonaţi la clasă de prof. Aurelia Stroe; Nicolae Bănică, clasa a X-a la Colegiul “N. Bălcescu”, prof. Florin Moraru; Maria Iordache, clasa a VIII-a, Şcoala “M. Eminescu”, prof. coordonator Mariana Constantinescu; Irina Papuc şi Ştefania Lidia Chiprian, clasa a VIII-a, la Colegiul “N. Bălcescu”, coordonaţi de prof. Octav Tănase; Daniel Ştefan Lungu, clasa a VIII-a, Școala “Al. I. Cuza”, prof. Liliana Iacob; Bogdana Dimofte, clasa a VIII-a, Colegiul “Gh. M. Murgoci”, prof. Manuela Gheorghiu.

Cea mai bună performanță a fost obținută de eleva Maria Iordache, care a câștigat premiul I și medalie de aur absolut la secțiunea juniori, cu un total de 33.75 puncte. Aceasta se pregătește la Palatul Copiilor Brăila cu profesorii Iacob Liliana și Neicu Costel.

Tot la juniori, Irina Papuc a obținut mențiune cu 29.37 puncte. La seniori, Radu Andrei a obținut  doar o mențiune, cu 42.20 puncte, pe primele trei locuri clasându-se doi elevi de la Suceava și unul din Constanța. Cei trei elevi brăileni vor face parte din lotul lărgit al româniei pentru Olimpiada Internațională de Astronomie şi Astrofizică care va avea loc în luna decembrie 2018.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică 2018 a avut loc vineri, 2 februarie 2018,  la Casa de Cultură Gura Humorului, iar probele competiţiei s-au desfăşurat la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, în timp ce festivitatea de premiere a fost organizată în cursul zilei de luni, 5 februarie, tot la Casa de Cultură din oraşul Gura Humorului.

Etapa naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava şi cu Societatea Ştiinţifică Cygnus.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •